arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Arbeiderspaleis ‘Het Schip’ voorzien van Brink toestellen

2 augustus 2016

Bijna 100 jaar na de bouw wordt Het Schip in Amsterdam gerestaureerd. Het prestigieuze en monumentale gebouw wordt in de oude staat teruggebracht, maar wel met de huidige eisen en wensen op het gebied van wooncomfort en energiebesparing. De woningen worden voorzien van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnewarmte van Brink.

Het Schip in het Spaarndammerplantsoen is in de twintigste eeuw speciaal voor de arbeiders gebouwd. Het monumentale pand voldoet niet meer aan de huidige eisen en wensen. Het wooncomfort is laag, daarnaast voldoet het niet aan de energie-eisen van nu. Het Schip wordt door eigenaar Eigen Haard gerenoveerd en Brink Climate Systems mag met trots bijdragen aan de verduurzaming van Het Schip.

Zonnewarmte en ventilatie met WTW

De woningen in het complex worden voorzien van individuele ventilatiesystemen met warmteterugwinning (WTW), namelijk onze Renovent Excellent 300/400. Daarnaast wordt er een Brink Sun Set met boilers van 750 liter per cluster van 12 woningen geïnstalleerd. Als er niet voldoende rendement uit de zon wordt gehaald, springt de HR cv-ketel bij.

Renovent Excellent

De Renovent Excellent is een hoog rendement ventilatietoestel met warmterugwinning en is leverbaar in verschillende capaciteiten. De Renovent Excellent van Brink voldoet aan de (toekomstige) Europese energie-eis van 1.000 J/m3.

"De woningen worden voorzien van een ventilatiesysteem met warmteterugwinning en zonnewarmte."

Brink Sun Set

De zonnecollectoren worden door de zon verwarmd en op hun beurt geven zij warmte af aan de boiler. De boiler zorgt er vervolgens voor dat u meer dan voldoende warm water beschikbaar heeft. De Brink Sun Set zorgt voor een flinke besparing op de energie(kosten) en de uitstoot van CO2-uitstoot wordt verminderd.

Brink Climate Systems
Sluiten