arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

ASML schenkt 400 tablets aan verzorgingstehuizen en 900 laptops aan scholen

24 april 2020
iPad

Zorginstellingen Archipel en Vitalis hebben 400 tablets verspreid over de verschillende verzorgingstehuizen in de regio Zuidoost-Brabant.

Met deze apparatuur kunnen de bewoners van deze verzorgingstehuizen gaan beeldbellen met hun familieleden, nu die niet op bezoek kunnen komen vanwege de coronamaatregelen. De 400 apparaten zijn belangeloos beschikbaar gesteld door ASML. Brainport heeft bemiddeld tussen het high-techbedrijf in Veldhoven en de beide regionale zorginstellingen. Kort na het uitbreken van de coronacrisis en de eerste, beperkte lockdown in Noord-Brabant, was er al een vraag- en aanbodloket geopend.

900 laptops voor scholen

Verder heeft Brainport samen met onder meer ASML, NXP, Franke, de Stichting Leergeld, het Philips Museum en het Van Maerlant Lyceum ervoor gezorgd dat er meer dan 900 laptops beschikbaar zijn gesteld voor het onderwijs. Met deze laptops kunnen kinderen en tieners op basis-, middelbare en mbo-scholen in de regio Eindhoven die zelf geen laptop hebben toch thuisonderwijs krijgen.

"Zo kunnen meer leerlingen online lessen volgen en blijven ze verbonden met school en leerkrachten." 

Gratis internet via wifispots

Ook voor leerlingen die thuis niet over een internetverbinding beschikken, is er een oplossing gevonden. ,,Dan helpt VodafoneZiggo deze schoolkinderen met een gratis toegangsmogelijkheid via wifispots”, zegt manager marketing en communicatie Emiel Kuijpers van Brainport. "Zo kunnen meer leerlingen online lessen volgen en blijven ze verbonden met school en leerkrachten." 

Sluiten