arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Avondklok in Nederland

Nieuws
20 januari 2021
Avond

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. Het is verboden om dan zonder geldige reden op straat te zijn. Dit is een zware coronamaatregel bovenop de huidige lockdown om het ontvangen van bezoek en ontmoetingen in groepen tegen te gaan.

Formulieren

De Rijksoverheid heeft formulieren beschikbaar gesteld op hun website. Het is niet de bedoeling dat je je eigen formulieren maakt.

  • Als het nodig is dat je voor werk naar buiten gaat moet je een werkgeversverklaring tonen. Deze verstrekt de werkgever. Politie, brandweer, ambulancepersoneel en internationaal goederenvervoer is uitgezonderd van de avondklok en heeft geen formulier nodig om de straat op te gaan. 
  • Als het noodzakelijk is dat je naar buiten gaat, dan moet je het formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij je hebben. Bij een calamiteit, terugkeer uit het buitenland en het uitlaten van een hond heb je geen formulier nodig. Als je naar Nederland reist, dan moet je wel laten zien dat je uit het buitenland komt (bijvoorbeeld met een vervoersbewijs) en uitleggen waarom je tijdens de avondklok reist.

Let op: als werknemer moet je twee formulieren bij je hebben, de eigen verklaring en de werkgeversverklaring. De werkgeversverklaring moet door de werkgever worden ingevuld.

LEES DE ACTUELE INFORMATIE VAN DE RIJKSOVERHEID
Sluiten