arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

AWL-Techniek breidt in Nederland verder uit

13 november 2016
AWL

Per 1 november heeft AWL 2.500 m2 fabriekshal in Kampen gehuurd om de grote stroom van orders op te kunnen vangen. De fabriekshal bevindt zich op bedrijventerrein Haatland.

De groei aan orders komt met name vanuit de automobieltoeleveranciers. Een markt die weer enorm in de lift zit en waarbij automatisering en robotisering een grote rol spelen. Daarnaast ziet AWL een toename in het aantal herhaalopdrachten waarbij gebruikgemaakt wordt van modulaire cellenbouw. Met de (tijdelijke) uitbreiding van de Nederlandse vestiging in Kampen, de nieuwe locatie in China, de uitbreiding van de vestiging in Tsjechië en de uitbreiding van het bedrijf naar Mexico is AWL in staat om de groei van de orderportefeuille op te vangen. Daarmee is AWL een partner voor haar klanten op een wereldwijde schaal.

Voorbereidingen in volle gang

De voorbereidingen zijn in volle gang om de fabriekshal in Kampen optimaal in te richten voor de ruim 20 lascellen die hier in eerste instantie gebouwd gaan worden. Harmen Hoorn, Team Leader Assembly van AWL zegt hierover: “In Kampen gaan we hetzelfde doen als in Harderwijk. Van start montage tot en met de oplevering aan de klant en de eventuele voorseries.” De locatie in Kampen blijft vooralsnog tot eind 2017 in gebruik. Toch is de verwachting dat AWL ook in de toekomst behoefte heeft aan meer ruimte. Het bedrijf beraadt zich nog op de invulling hiervan.

Sluiten