arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Black Bear introduceert het eerste Cradle to Cradle gecertificeerde™ Carbon Black

3 juli 2017
Black Bear

Black Bear kondigt aan dat hun carbon black officieel Cradle to Cradle Gecertificeerd™ Brons status heeft verkregen, vastgesteld door de Environmental Protection Encouragement Agency (EPEA). Dit is de eerste keer dat een carbon black deze certificering heeft behaald. Deze certificering bevestigt wederom dat het Carbon Black van Black Bear extreem lage niveaus van schadelijke Polycyclische Aromatische Koolwaterstoffen (PAKs) bevat, die wel in de traditionele, met aardolie geproduceerde carbon black’s zitten. Een laag level van PAKs wordt steeds belangrijker vanwege gezondheidsrisico’s en strenger toezicht op schadelijke stoffen onder de Registration, Evaluation, Authorisation and Restriction of Chemicals (REACH) regelgeving.

Michael Braungart, oprichter en CEO van EPEA en co-auteur van het boek Cradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things, looft het product: "Het door Black Bear Carbon geupcyclede product is een game-changer binnen de carbon black industrie. Het is "geupcycled" omdat het output materiaal van hogere kwaliteit is dan het input materiaal (furnace carbon black in autobanden). De extreem lage gehalte van PAKs betekent maakt het mogelijk dit aan te bevelen voor allerlei soorten applicaties, inclusief applicaties met erg veel huidcontact, zoals de handvatten van een fiets, rolstoelen, en natuurlijk in auto en fiets banden, waar de schuring en het inhaleren van kankerverwekkende PAK-houdende deeltjes gevaarlijk kan zijn. Het gebruik van een hoogwaardig product zoals Black Bear's carbon black heeft de potentie om de gezondheid en welvarendheid van vele mensen positief te verbeteren, en is hierdoor een eerwaardig Cradle to Cradle product."

"Black Bear blijft inzetten op een circulaire economie met groene en schone grondstoffen."

Het Cradle to Cradle Certified™ Products Program is een onafhankelijk certificerings programma dat producten en materialen certificeert die zijn ontworpen met gezondheid van de mens en het milieu, ontworpen voor nieuw gebruik, en die date:  gebruik maken van schone energie en water door de gehele supply chain. Gecertificeerde producten moeten iedere twee jaar hun doorgaanse verbetering aantonen. "Deze certificering is een duidelijke demonstratie van onze inzet voor het accelereren van de transitie naar een circulaire economie. We zijn trots dat we carbon black gebruikers nu een echt en officieel gecertificeerde keuze kunnen aanbieden voor het gebruik van schone en groene materialen" zei Martijn Lopes Cardozo, CEO van Black Bear.

Martijn Lopes Cardozo
Martijn Lopes Cardozo, CEO van Black Bear
Sluiten