arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Black Bear op lijst Global Cleantech 100

24 januari 2018
Black Bear

FME Technostarter Black Bear is opgenomen in de 'Global Cleantech 100', een internationale lijst van de meest succesvolle cleantech bedrijven in de wereld. Black Bear is een technologiebedrijf dat op hoogwaardige wijze grondstoffen herwint uit oude autobanden. Dit levert een belangrijke bijdrage aan de circulaire economie een heeft een grote positieve impact op CO2 reductie. De eerste installatie heeft Black Bear gebouwd in Nederweert in samenwerking met de Kargro Groep.

Een internationale jury van investeerders heeft het nieuws over de 'Global Cleantech 100' in januari 2018 bekendgemaakt in San Francisco. Op dit moment staat er naast Black Bear nog een ander Nederlands bedrijf (Voltea) op de lijst. Martijn Lopes Cardozo, CEO van Black Bear geeft het belang aan van deze erkenning: "Afgelopen jaren hebben we hard aan de weg getimmerd om onze technologie en business model eerst in Nederland te bewijzen. De komende jaren staan in het teken van internationale groei. Als 'Global Cleantech 100'-bedrijf zijn we hier uitstekend voor gepositioneerd."

Eind vorig jaar kondigde Black Bear een partnership aan met AkzoNobel, die hun product (carbon black) gebruikt voor het maken van powder coatings.

Sluiten