arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Blijvend een veilige omgeving met virusdodende folie

Ledennieuws
23 november 2020
Fleetshield

De corona-pandemie maakte pijnlijk zichtbaar hoe een virus zich razendsnel kan verspreiden. Via de lucht en via ondergronden als deurklinken, trapleuningen, bureaus, deuren, tafels maar ook machines en MMI’s (bedieningspanelen). Bovendien kan het dagen in leven blijven. Desinfecteren helpt, maar dan moet het wel grondig en herhaaldelijk gebeuren. Anders bestaat namelijk het risico dat het virus alleen in een soort slaapmodus raakt en bij aanraking met een nieuwe host weer tot leven komt.

Schoonmaken is een tijdrovende klus, waar veel effectieve werktijd van medewerkers verloren gaat. En dan is het vaak nog maar de vraag of het grondig genoeg is gedaan. Daarom ging Fleetshield op zoek naar een effectievere, langdurige oplossing, 24 uur per dag bescherming, tot 4 jaar lang.

Virusbestrijdende werking

Met virusdodende folie kunnen we oppervlaktes dusdanig beschermen dat virusdeeltjes geen kans meer maken. De folie bestrijdt het virus vanuit de ondergrond. In de folie zitten minerale microsferen (bolletjes). Wanneer deze in aanraking komen met luchtvochtigheid ontstaat er een energetisch effect (katalyserende werking) dat op de microben een vernietigend effect heeft.

Fleetshield
Praktisch gebruik van de folie in een magazijn

De folie voorkomt daarmee verspreiding van virussen, bacteriën en schimmels. Is de folie eenmaal aangebracht, dan hoef je naast de reguliere schoonmaak niets meer te doen om een oppervlak vrij van schadelijke virusdeeltjes te houden. Het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen is dan ook niet meer nodig. De anti-microbiële werking is getest en aangetoond door onafhankelijke en geaccrediteerde laboratoria.

Toepassingsmogelijkheden

Voor tal van sectoren die dagelijks veel mensen over de vloer krijgen is de virusdodende folie een uitkomst om snel en langdurig te zorgen voor een veilige omgeving. Hierbij kun je denken aan kantoorgebouwen, productie omgevingen, het openbaar vervoer, zorginstellingen, de detailhandel, sportscholen, horecagelegenheden, culturele instellingen en scholen. De folie kan op elke vlakke of licht gebogen, niet poreuze ondergrond worden aangebracht.  Het kan als transparante bescherming worden ingezet, maar ook worden gecombineerd met een afbeelding naar keuze.

Sluiten