arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Brabantia krijgt predicaat 'Koninklijk'

17 mei 2019
Brabantia

Brabantia kreeg bij gelegenheid van het eeuwfeest het predicaat 'Koninklijk'. Commissaris van de Koning Wim van de Donk overhandigde het predicaat aan CEO Tijn van Elderen tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Evoluon. Brabantia schaart zich daarmee in de selecte rij van ondernemingen in Brabant die 'Koninklijk' zijn.

Brabantia startte in 1919 in Aalst als Van Elderen & Co en produceerde melkbussen, kannen, zeven en trechters en andere blikproducten. Inmiddels is de onderneming in de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een begrip van huishoudelijke producten in een breed scala. Producten van Brabantia zijn wereldwijd te verkrijgen en een begrip. Bijzonder is dat de onderneming inzet op een hoge mate van duurzame producten en productie volgens het cradle to cradle principe.

Het predicaat 'Koninklijk' wordt door de Koning toegekend als blijk van vertrouwen in de onderneming. De onderneming moet een bijzonder jubileum vieren, aanzien hebben op zijn gebied in Nederland en ook daarbuiten. De bedrijfsvoering ten aanzien van mensen, milieu en andere aspecten moet onberispelijk zijn.

Bekijk 100 jaar, 100 jaar terugblikken
Sluiten