arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Bredenoord introduceert de SunBox

8 mei 2017
Sunbox

Binnen één dag een werkende complete powerplant op afgelegen locaties: dat kan met de nieuwe SunBox van Bredenoord. De SunBox is een 20 voets container met daarin alle apparatuur die nodig is om stroom op te wekken met zonnepanelen. De installatie is robuust, makkelijk verplaatsbaar en daardoor ideaal voor onder meer humanitaire projecten in afgelegen gebieden. Op 28 april wordt de SunBox officieel gelanceerd op de Koningsdagviering van de Nederlandse ambassade in Nairobi.

Flexibel

De SunBox is een flexibel systeem dat op maat te maken is voor iedere situatie. De basis is een set  snel op te bouwen zonnepanelen, gemonteerd voor oost-westgebruik zodat optimale opbrengst uit de zon wordt gehaald. Daarnaast kan de container uitgerust worden met een accu om energie op te slaan, en met een aggregaat voor stroomzekerheid als de zonnekracht niet toereikend is. De installatie is beschikbaar in verschillende vermogens: van 10, 15 en 20 kWP zonne-energie en 15 tot 50 kVA backup aggregaat. De SunBox levert voldoende energie voor bedrijven, ziekenhuizen of woonwijken.

>

Snelle aanvoer en opbouw

De SunBox is geïnstalleerd in een container geschikt voor vervoer. Dat betekent dat  de installatie naar de meest afgelegen plaatsen ter wereld vervoerd kan worden zonder extra kosten en procedures. Dankzij een aluminium bevestigingsframe blijft de container licht van gewicht. De powerplant bestaat volledig uit prefab en plug&play onderdelen en is binnen een dag eenvoudig te monteren tot een werkende stroomvoorziening.

"De Bredenoord SunBox is ontwikkeld aan de hand van ervaringen bij eerdere projecten in Oost- en West-Afrika."

Multi-inzetbaar

De Bredenoord SunBox is ontwikkeld aan de hand van ervaringen bij eerdere projecten in Oost- en West-Afrika. Franz Hullegie, manager export development van Bredenoord: “Onder meer ngo’s en defensie hebben behoefte aan duurzame mobiele energie-installaties met 100% bedrijfszekerheid. Maar projecten zijn vaak ook tijdelijk, daarom is het belangrijk dat een dergelijke powerplant gemakkelijk verplaatst kan worden. Met de SunBox kan dat zonder speciaal geschoold personeel of ingewikkelde vervoersconstructies, er zijn zelfs maar drie soorten bouten en moeren nodig voor de totale installatie. In combinatie met het opwekken van zonne-energie levert dat een zeer kostenefficiënte oplossing op voor afgelegen locaties.” Daarbij is ook gedacht aan het onderhoud op lange termijn. De SunBox is een slimme combinatie van componenten die wereldwijd al jaren in gebruik zijn. Bedrijfszekerheid is daarmee gegarandeerd, en als een onderdeel kapot gaat is dat vaak lokaal aan te schaffen en te vervangen.

Sluiten