Business development manager digitalisering

Team

Ben jij een energieke en ondernemende business development manager met uitstekende communicatieve, netwerk- en projectmanagement vaardigheden? Heb je een radar voor kansrijke ontwikkelingen en ben je in staat om deze te vertalen naar concrete initiatieven die waarde toevoegen voor onze leden? Als je bovendien moeiteloos schakelt tussen strategie en implementatie, dan zijn we op zoek naar jou.

Bij FME zijn we ambitieus en ondernemend! Nederland is een van de meest innovatieve landen in de wereld. Dat is in belangrijke mate de verdienste van de technologische industrie. FME zet zich in voor deze ondernemers en daar zijn we trots op. Wij willen mét en vóór onze leden het verschil maken op het gebied van innovaties, verduurzaming en veranderingen op de arbeidsmarkt.

Met een team van 150 gepassioneerde professionals, willen wij iedereen laten ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Vanuit groei en inclusie. Onze kracht zit in onze passie en gedrevenheid. We verbinden, vernieuwen en ondernemen. 

Ons team Technologische Transities heeft als doel de Technologische Transitie van onze lidbedrijven te versnellen en sneller te verspreiden. Ter uitbreiding van ons team zijn we op zoek naar een: business development manager digitalisering (32-40 uur per week)

De functie

Als business development manager digitalisering ontwikkel en werk je mee aan projecten en andere activiteiten om de digitalisering bij FME-lidbedrijven te stimuleren en te faciliteren. Je verbindt bedrijven, kennisinstellingen en andere stakeholders om deze initiatieven gezamenlijk tot stand te brengen.

Je werkveld is digitalisering van de maakindustrie, smart industry en de toepassing van bestaande en nieuwe (sleutel) technologieën, zoals robotisering en artificial intelligence. Je analyseert marktontwikkelingen en businesskansen, brengt de behoeften van lidbedrijven in beeld en ontwikkelt en implementeert op basis hiervan nieuwe initiatieven en activiteiten.
Je werkt in deze rol nauw samen met de programmamanager smart industry en programmamanager artificial intelligence en bent een innovatieve sparringpartner met kennis van zaken. Met de mede door jou ontwikkelde initiatieven en projecten draag je bij aan een succesvolle invulling van deze programma’s. Je bouwt mee aan de ontwikkeling van bestaande en nieuwe platforms en communities van lidbedrijven op het gebied van digitalisering.    

Wat bieden wij je?

Een organisatie en team dat groot genoeg is om het verschil te kunnen maken en klein genoeg om iedereen te kennen en te ervaren dat wat jij doet ook echt bijdraagt aan het succes van FME. Het team kent een mooie mix van net afgestudeerde professionals, mediors en medewerkers die met hun staat van dienst de organisatie door en door kennen.

De medewerkers bij FME voelen zich thuis en voelen zich continu uitgedaagd hun talent te benutten en in te zetten. Dit is duidelijk voelbaar binnen onze organisatie, wat maakt dat FME een fijne en uitdagende plek is om te werken.  
   
Daarnaast mag je van ons verwachten 

 • Een salaris tussen de € 4100,- en € 6900, - Bruto op basis van een fulltime dienstverband, afhankelijk van jouw kennis en ervaring; 
 • 27 vakantiedagen en 13 adv-dagen op fulltime basis; 
 • Een laptop en mobiele telefoon van FME; 
 • Thuiswerkbudget voor de inrichting van de werkplek van max. € 750,- voor 5 jaar; 
 • Thuiswerkvergoeding van € 2,15 per dag; 
 • Een keuzebudget van € 250 in 2023,-, na rato dienstverband, voor bestemde doelen gericht op vitaliteit en
 • Mogelijkheid tot scholing/ontwikkeling.

Wie ben jij?

Jij bent een energieke en ondernemende Business Development Manager met uitstekende communicatieve, netwerk- en projectmanagement vaardigheden. 
Je bent altijd op zoek naar kansrijke ontwikkelingen en bent in staat om deze met behulp van digitalisering te vertalen naar concrete initiatieven die waarde toevoegen voor onze leden.

Je bent een spin in het web met een helicopterview, maar ook ‘hands on’. Je bent analytisch sterk, schakelt graag tussen strategie en implementatie en kan samen met stakeholders inhoudelijk een plan maken en zorgen dat dit ook operationeel wordt gerealiseerd. Je beweegt je gemakkelijk op het snijvlak van kennisinstellingen, belangenorganisaties en het bedrijfsleven. 

Je hebt kennis en/of ervaring met digitalisering in de technologische/ maakindustrie, zowel bij grote bedrijven als mkb. Je interesse ligt bij smart industry, innovatie van productie en procestechnologieën en de toepassing van bestaande en nieuwe (sleutel) technologieën. Je ziet de kansen die deze technologieën onze sector en de samenleving bieden. 

Functie-eisen

 • Hbo/academisch werk- en denkniveau en minimaal 5 – 10 jaar werkervaring;
 • Kennis en/of ervaring met digitalisering in de technologische/ maakindustrie, smart industry, innovatie van productie- en procestechnologie, en de (sleutel) technologieën;
 • Ondernemend, analytisch, hands-on en communicatief sterk;
 • Teamspeler


Belangstelling?

Neem contact op met Joyce Keizer, corporate recruiter, via joyce.keizer@fme.nl. Wil je solliciteren?
Stuur je cv met motivatie voor 1 oktober naar Joyce.Keizer@fme.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.