arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Cao Metalektro voorstel afgewezen door vakbonden

2 december 2020
Zoom vrouw

Helaas is er, na vijf onderhandelingsrondes, geen akkoord bereikt over een nieuwe cao Metalektro. FME heeft een cao-voorstel op tafel gelegd dat recht doet aan het herstelvermogen van de bedrijven en ook rekening houdt met de belangen van de medewerkers tijdens en na de coronacrisis. Het gaat om loonsverhogingen van 1% in 2021 en 1,25% in 2022. Cao-partijen hebben al wel een een akkoord bereikt over pensioen. Afgesproken is dat werkgevers investeren in een verbetering van de regeling door in twee stappen de premie te verhogen: 1,18% in 2021 en 0,39% in 2022.

FME stelt ruimere mogelijkheden voor om roosters en werktijden te optimaliseren en wil de jeugdschalen afschaffen om jongeren tot 21 jaar beter te kunnen belonen. Om de duurzame inzetbaarheid van werknemers te blijven bevorderen, wil FME het Generatiepact voortzetten. Voor werknemers die 3 jaar eerder willen stoppen met werken, wil FME afspraken maken over een sectorale regeling die dat mogelijk maakt.

Maximaal

Dit voorstel vinden de FME-leden het maximaal haalbare in deze onzekere tijden. "Uit ons onderzoek blijkt dat maar liefst 80% van de bedrijven in de sector ook komend jaar nog met forse vraaguitval en omzetdaling blijft kampen, waardoor bedrijven soms mensen naar huis moeten sturen”, zegt hoofdonderhandelaar Maurice Rojer. “Ons voorstel is dan ook fatsoenlijk én verantwoord en ondersteunt bedrijven in de sector om de coronacrisis het hoofd te kunnen bieden."

FME is altijd bereid met vakbonden te verkennen hoe de onderhandelingen kunnen worden voortgezet.

Sluiten