Consultant HR

HR

Ben jij gepassioneerd om bedrijven uit de technologische industrie te adviseren over uitdagende HR vraagstukken? Zodat ze zich sneller kunnen aanpassen aan technologische ontwikkelingen om zo de groeikansen door robotisering en digitalisering te verzilveren. Breng je onze lidbedrijven een stapje verder naar meer gemotiveerde en wendbare medewerkers om zo bedrijven succesvoller te maken? Dan is FME op zoek naar jou!

FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. FME laat iedereen ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Technologie maakt ons sterker. Het voedt ons, houdt ons gezond en veilig. Zodat we klaar zijn voor de uitdagingen van morgen. We komen op voor onze  leden en helpen ze met ondernemen, onderzoeken, verbeteren, vernieuwen en innoveren.

Onze 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Verder zijn er 30 brancheverenigingen aangesloten. 

Met 140 professionals ondersteunen we onze lidbedrijven bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Van HR zaken tot subsidievraagstukken en van innovatietrajecten tot organisatieontwikkeling.

Om het HR team van de FME Adviesgroep en onze dienstverlening te versterken, zijn we op zoek naar een:

Consultant HR 
 

De functie

Als Consultant HR werk je op projecten, zowel in teamverband als zelfstandig en afwisselend op locatie bij de opdrachtgever, vanuit huis of op één van onze kantoren. 

De focus van de rol ligt op het werken op projecten op het gebied van functiewaardering- en beschrijving. Denk hierbij aan het ontwikkelen van (generieke) functiehuizen, het actualiseren hiervan en het betrekken van diverse stakeholders. Daarnaast neem je deel aan andere interessante HR projecten op het gebied van o.a. beloning, benchmarking, performance management en reorganisaties. 

Samen met een Senior Consultant adviseer jij het (lijn)management over operationele, tactische en strategische HR vraagstukken. Je adviseert en ondersteunt bij ontwikkelings- en veranderprocessen, alsmede over de daarbij behorende besluitvorming.

Als Consultant HR treed je op als ambassadeur van FME. Tijdens je opdrachten ben je inspirator en motivator voor de opdrachtgever en evalueer je regelmatig de behaalde resultaten. Je stelt hierbij hoge eisen op het gebied van kwaliteit en draagt bij aan het verder ontwikkelen van de dienstverlening. Je signaleert kansen bij onze opdrachtgevers en speelt op passende wijze hierop in. 

Werkzaamheden

  • Organiseren, ontwikkelen, begeleiden en uitvoeren van HR adviestrajecten bij en voor klanten.
  • Onderhouden van klantcontacten en het signaleren van kansen voor nieuwe opdrachten.
  • Uitvoeren van vakgerichte trainingen en workshops op het vakgebied.
  • Up-to-date houden van kennis en ontwikkelingen op eigen vakgebied en dit weten te vertalen naar dienstverlening.
  • Het (mede) realiseren van de overeengekomen (financiële) doelstellingen.

Jouw profiel 

Je hebt, bij voorkeur, al enige ervaring in adviseren over HR vraagstukken. Je kunt op operationeel niveau goed communiceren. Je hebt cijfermatig inzicht, bent analytisch sterk en kritisch. Het is van belang dat je goed projectmatig kan werken, projecten kunt organiseren samen met de klant en in staat bent om meerdere projecten gelijktijdig te doen. Je bent een teamspeler en vindt het leuk om samen te werken met collega’s uit verschillende disciplines. Jezelf blijven uitdagen en ontwikkelen, is voor jou vanzelfsprekend.

Functie-eisen 

  • Je hebt een relevante afgeronde opleiding op hbo/academisch niveau.
  • Je hebt minimaal 2 jaar werkervaring binnen het HR vakgebied. 
  • Je hebt bij voorkeur ervaring en kennis van functie inrichtingen m.b.t. beschrijvingen en indelingen en het ontwikkelen van een functiehuis. Je werkgebied is heel Nederland.
  • De bereidheid om flexibel bij klanten op locatie te werken, is een vereiste.
  • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord- en geschrift en beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.

Wij bieden

Een uitdagende positie binnen een gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatieven en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Als grootste netwerkorganisatie binnen de technologische industrie biedt FME een krachtige thuisbasis voor afwisselend en uitdagend werk. FME biedt uitstekende arbeidsvoorwaarden met onder meer 40 verlofdagen, een leasewagen, goede thuiswerkfaciliteiten, flexibele werktijden en een uitstekende pensioenvoorziening . Daarnaast organiseren we veel informele activiteiten met collega’s: kortom een prima work-life-balance bij een dynamische en collegiale werkgever. 

Salaris

Wij bieden een salaris aan van minimaal € 3.300,- tot een maximum salaris van € 5.400,- op basis van een fulltime dienstverband. Er is perspectief om door te groeien. Het precieze bedrag stemmen we af op jouw kennis en ervaring. Inpassing in de tijdelijke aanloopschaal behoort tot de mogelijkheden.

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie naar joyce.keizer@fme.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.