arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Corona-OverbruggingsLening (COL) vanaf 29 april aan te vragen

Nieuws
28 april 2020

Ben jij startup, scale-up of innovatief mkb-er of een mkb-er zonder kredietrelatie bij een bank, dan kun je in aanmerking komen voor de Corona-OverbruggingsLening (COL). De aanvraag voor de lening kun je doen vanaf 29 april bij een van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROMs).

Op de overkoepelende website van ROM's staan twee handige pagina's:

GA NAAR HET AANVRAAGPORTAAL

Leningen onder gunstige condities

De Regionale Ontwikkelingsmaatschappijen (ROM’s) gaan de overbruggingsleningen op verzoek van het kabinet onder gunstige condities verstrekken. De bedragen van de leningen variëren tussen de € 50.000,- en € 2 miljoen. Bij bedragen boven de € 250.000,- wordt er 25% cofinanciering verwacht van de aandeelhouders of andere investeerders.

Er wordt een uniform rentetarief gehanteerd van 3% en de looptijden zijn toegesneden op de doelgroep. Meer info over de condities staat in de Q&A. Streven is om aanvragen onder de € 500.000,- binnen vier tot negen werkdagen te beoordelen en af te handelen. Voor aanvragen boven de € 500.000,- is het streven om binnen drie werkweken tot een definitief besluit te komen.

Noodinstrument

De COL is nadrukkelijk een noodinstrument in verband met de economische situatie als gevolg van de Covid19-uitbraak. Dit betekent dat je moet aantonen dat je deze lening nodig hebt vanwege de huidige economische situatie, maar dat je bedrijf in principe wel een duurzaam en gezond toekomstperspectief heeft. Ook moet je  kosten reducerende maatregelen hebben genomen die je op dit moment redelijkerwijs van ze mag verwachten.

Sluiten