Data Analist

Data analist

Heb jij affiniteit met de maatschappelijke thema’s die zich voordoen binnen de technologische industrie en wil je met jouw expertise met data direct inzichtelijk maken wat dit betekent voor de lidbedrijven van FME? Wil je jouw kennis en expertise verder ontwikkelen binnen een professionele, ambitieuze en uitdagende omgeving? Dan is FME op zoek naar jou!

FME

FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. FME laat iedereen ervaren dat technologie de wereld beter maakt. Technologie maakt ons sterker. Het voedt ons, houdt ons gezond en veilig. Zodat we klaar zijn voor de uitdagingen van morgen.

We komen op voor onze leden en helpen ze met ondernemen, onderzoeken, verbeteren, vernieuwen en innoveren.

Onze 2.200 leden zijn technostarters, handelsbedrijven, middelgrote en kleine industrie (mki) en grote industrie/multinationals die actief zijn in de sectoren metaal, elektronica, elektrotechniek en kunststof. Verder zijn er 30 brancheverenigingen aangesloten. 

Met 140 professionals ondersteunen we onze lidbedrijven bij alle aspecten van hun bedrijfsvoering. Dit doen we op dit moment met name vanuit huis. 

Om het team van Market & Data Analytics (M&DA) te versterken, zijn we op zoek naar een: 

Data Analist (32-40 uur per week)
 

De functie

Als Data Analist bij FME ben je direct betrokken bij de maatschappelijk thema’s die zich voordoen binnen de technologische industrie en wat dit betekent voor onze lidbedrijven. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag met een dataset met vacatures om te bepalen in hoeverre ‘21st century skills’ al van belang zijn bij onze leden. Of je analyseert op basis van enquêtes en de websites van onze leden in hoeverre zij bezig zijn met de transitie naar waterstof en andere bronnen van duurzame energie. Je combineert verschillende databronnen, analyseert en visualiseert de resultaten in dashboards en infographics zodat collega’s en onze leden hier verder mee kunnen. In sommige gevallen is de data niet gestructureerd en moet je aan de slag met bijvoorbeeld Python om de data te prepareren. 

Werkzaamheden

 • (On)gestructureerde data modelleren, analyseren, visualiseren en duiden
 • Gestructureerde en indien mogelijk geautomatiseerde rapportages opleveren aan collega’s en FME-leden
 • Ad hoc analyse vragen beantwoorden en presenteren op basis van data
 • Het vertalen van business eisen en wensen naar data producten
 • Ideeën aandragen voor nieuwe (data) producten voor onze leden
 • Bijdragen aan de doelstelling van FME om een datagedreven organisatie te zijn

Het team

Het team M&DA, bestaande uit 8 collega’s, ondersteunt de data gedreven ambitie van FME en haar leden. De werkzaamheden zijn gericht op het gebied van data engineering, data analytics, dashboarding, data storytelling en leden- en statistisch onderzoek. Er worden nieuwe producten ontwikkeld en de bestaande dienstverlening wordt verbeterd. Verder wordt er leden-, markt- en economisch onderzoek op basis van unieke datasets gedaan. De focus richt zich daarbij steeds meer op vooruitkijken, voorspellen, scenario analyses en op het ontsluiten van nieuwe databronnen om met behulp van slimme algoritmes meerwaarde te bieden voor individuele leden. 

Jouw profiel 

Jij bent de persoon die we wakker kunnen maken om nieuwe datasets te analyseren. Je wordt continu uitgedaagd om nieuwe inzichten uit informatie te halen en weet data in een breder perspectief te plaatsen. Daarnaast houd je ervan te zoeken naar nog ongebruikte data- en informatiebronnen  om nieuwe perspectieven op oude vraagstukken te bieden. Je beschikt over een uitstekend ontwikkeld cijfermatig inzicht, bent analytisch sterk, nauwkeurig en kritisch. Verder ben je communicatief vaardig en weet je de juiste balans aan te brengen door een kritische houding en door samen met het team te zoeken naar oplossingen. 

Functie-eisen 

 • Je hebt minimaal een hbo/academisch werk- en denkniveau.
 • Je hebt een diploma met een prominente plaats in het curriculum voor kwantitatieve analyse.
 • Je hebt minimaal twee jaar relevante werkervaring.
 • Je hebt ervaring met data-analyse.
 • Je bent nieuwsgierig naar toepassing van nieuwe technologie en leergierig en enthousiast om nieuwe technologie en toepassingen te leren.

Wij bieden

Een uitdagende positie binnen een gedreven en collegiale werkomgeving met veel vrijheid voor initiatief en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Met een ambitieuze meerjarenstrategie om dé datagedreven vereniging van Nederland te zijn, biedt FME je een omgeving waar je als data analist echt het verschil kan maken. We bieden uitstekende arbeidsvoorwaarden met onder meer 40 verlofdagen, goede thuiswerkfaciliteiten en een uitstekende pensioenvoorziening. Daarnaast kom je terecht in een energiek en snel groeiend team: kortom een prima work-life-balance bij een dynamische werkgever. 

Salaris

Wij bieden een salaris aan van minimaal € 3.065,- tot een maximum salaris van € 5.108,- op basis van een fulltime dienstverband.  

Belangstelling?

Stuur je sollicitatie met motivatie naar joyce.keizer@fme.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.