arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

De ervaring van meteoroloog Reinier van den Berg met ReSound LiNX 3D

7 januari 2019
Reinier

Reinier van den Berg, meteoroloog op tv, draagt de ReSound LiNX 3D hoortoestellen. Hij vertelt over zijn ervaringen met het geluid en de eenvoudige bediening. En blikt terug op verschillende situaties waarin hij weer mee kan doen: zélfs in rumoerige omgevingen.

"Voor mij is het heel belangrijk om goed te horen, maar ik denk voor iedereen. Men is toch gericht op relaties en contact met andere mensen. En als je dan dus niet goed hoort, betekent dat dat je niet goed contact maakt en dat je binnen de kortste keren er buiten staat. De LiNX 3D van ReSound (onderdeel van GN Hearing Benelux) maakt mijn leven een stuk waardevoller, comfortabeler en functioneler. In zijn algemeenheid voldoet het nog beter aan de eisen die ik stel aan een hoortoestel. Dat zit hem in het verstaan van stemmen, spraakherkenning, mee kunnen doen in gesprekken. Maar toch ook wel de andere geluiden die bij vorige toestellen vaker hinderlijk waren - als iemand in een kopje koffie zit te roeren bijvoorbeeld - dat wordt met dit toestel toch wel veel prettiger manier wat afgezwakt."

"Met een hoogwaardig toestel als deze, kan ik in de meeste situaties vrijwel ontspannen zitten en meedoen in een gesprek."

Meestal sluipt gehoorverlies langzaam in uw leven en is daarom lastig te herkennen. Het valt niet eens op dat u de zingende vogels of vallende bladeren niet meer hoort. Pas als u mensen niet meer kunt verstaan en het communiceren lastig wordt, ontdekt u uw hoorprobleem.

Dit ervoer Reinier van den Berg ook: "Het is een heel sluipend iets natuurlijk dat je gehoor minder wordt. Heel lang probeer je het uit te stellen, nou ja het kan nog wel. Maar je merkt steeds vaker dat je er last van hebt. Dat je niet goed meekomt in gesprekken. Dat mensen het ook tegen je zeggen of laten merken van je hoort toch niet zo goed. Vroeg of laat komt dan dat je de overtuiging hebt van nou móet ik daar wat mee. Het is heel apart dat het toch nog een tijd duurt voordat je dan... Je weet op een gegeven moment ik moet daar wat mee, ik moet naar de audicien toe. Maar dat uitstellen kan zo een half jaar in beslag nemen. Als je terugkijkt en ziet wat een gehoorapparaat betekent voor je dagelijks functioneren dan had ik het veel eerder moeten doen want je leven wordt er echt een stukje comfortabeler mee."

>
Sluiten