arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

De Force van Kersten hielp STAR WARS een handje

18 december 2015

In 2015 ging de zevende episode van de STAR WARS saga in de bioscopen in première. 'The Force Awakens' werd opgenomen in onder meer Abu Dhabi, het grootste emiraat van de Verenigde Arabische Emiraten. Voor de set van de nieuwste STAR WARS film 'The Force Awakens' verrichtte Kersten Middle East diverse buigwerkzaamheden. Eén van de ruimteschepen en een Oosters uitziende toegangspoort bevatten profielen en buizen die Kersten heeft gebogen.

Decor STAR WARS 'The Force Awakens'

De kaskraker speelt zich net als eerdere episodes deels af op de fictieve woestijnplaneet Tatooine. De filmmakers vonden de woestijn rondom Abu Dhabi het meest geschikt als locatie om Tatooine te verbeelden en ze creëerden in deze enorme zandbak zelfs een complete buitenaardse stad.

Gebogen delen voor ruimteschip en toegangspoort

Kersten Middle East kreeg opdracht profielen te buigen voor één van de ruimteschepen en een Oosters-achtige toegangspoort, die in de nieuwste aflevering van het STAR WARS epos te bewonderen zijn. "Het was een enorme eer om een bijdrage te mogen leveren aan een productie als STAR WARS", aldus Mike Minten, General Manager bij Kersten Middle East.

Er zijn zowel buizen als profielen van diverse afmetingen gebogen in verschillende radii waaronder UC2545x254x73mm met een zeer kleine radius van 1,3 meter. "Ons machinepark leent zich uitstekend voor het buigen van profielen waarbij zeer krappe radii zijn vereist en de toleranties minimaal zijn."

STAR WARS
Photo credits: STAR WARS

Over Kersten Middle East

Als reactie op de toenemende vraag naar gebogen producten in het Midden-Oosten is de Kersten Europe group in 2013 een productielocatie gestart in Ras Al Khaimah, Verenigde Arabische Emiraten. Kersten Middle East richt zich met name op de lokale (constructie)markt en specialiseert zich in het buigen van staal, rvs en aluminium. 

Over Kersten Europe

Kersten Europe is specialist in de buigtechnologie. Op drie Europese productielocaties in Nederland, Duitsland en Polen en één in de Verenigde Arabische Emiraten worden metalen profielen tot 1.000 mm groot en platen tot 150mm dik gebogen. Naast het buigen voert Kersten Europe aanvullende bewerkingen uit zoals gerobotiseerd (3D)snijden, lassen en oppervlaktebehandelingen. De door Kersten gebogen delen en constructies worden voor diverse toepassingen gebruikt; Offshore Wind, Oil&Gas, Machinebouw, Apparatenbouw, Architectuur, Transport en Tankconstructies. 

Sluiten