arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

De Remeha Gas 220 ACE heeft méér in zijn vermogen

31 oktober 2016

Met de introductie van de Gas 220 Ace biedt Remeha de utiliteitsmarkt niet alleen een veelzijdige staande ketel, maar ook een bijzonder schoon toestel. Die veelzijdigheid uit zich in een vermogen van 150 tot maar liefst 300 kW, zodat het toestel in een breed scala aan gebouwen past. Daarnaast koppelt deze ketel een veelzijdig vermogen aan een lage NOx-uitstoot. Dat maakt de Gas 220 Ace niet alleen de meest efficiënte keuze, maar zorgt ook dat hij direct bijdraagt aan verduurzaming van vastgoed of bedrijfsactiviteiten. En dat wordt beloond via interessante aftrekregelingen.

De Gas 220 Ace is niet alleen veelzijdig en krachtig, maar ook zeer compact; aan een halve vierkante meter vloeroppervlak heeft het toestel al voldoende. Binnen een cv-installatie functioneert hij als zelfstandig toestel maar even gemakkelijk met meerdere ketels in een cascade-opstelling. De toestellen zijn in vier varianten verkrijgbaar: 150 kW, 200 kW, 250 kW en 300 kW. Na de lancering van de Gas 220 Ace biedt Remeha/node/763 voor het eerst ook een cascadeset voor staande ketels, om een vermogen tot maximaal 1200 kW te kunnen leveren. Op deze manier is het mogelijk om met minder ketels een nog compactere installatie op een klein oppervlak te realiseren.

Milieuvoordelen

Vanwege de zeer lage uitstoot aan stikstofoxiden (NOx) voldoet de Gas 220 Ace aan de MIA/Vamil-eisen. Deze regelingen zorgen voor een forse korting op de investering, aangezien ondernemers van een flink belastingvoordeel profiteren. Via de MIA-regeling biedt dit een voordeel van 13,5% van de investering als aftrekpost van de fiscale winst. Via de Vamil-regeling is 75% van de investering op een willekeurig moment af te schrijven.

Intelligent communiceren

Naast een onderscheidend, energetisch vermogen, beschikt de Gas Ace 220 over het vermogen om slim te communiceren. Het is een intelligent en zeer zuinig toestel dat 'connected' is met de digitale installateur van vandaag. Dit betekent dat de Gas 220 Ace voorbereid is voor beheer en bewaking op afstand en het versturen van preventieve serviceberichten. En via de Smart Service Tool, in combinatie met de Smart Service App kan de installateur ter plekke eenvoudig via zijn smart phone of tablet met het toestel communiceren en alle informatie uitlezen of instellen.

Eenvoudige installatie

Net als de GAS 310 Eco Pro beschikt de GAS 220 Ace over transportwielen, zodat hij eenvoudig naar zijn plek wordt gereden. Zodra de mantel wordt geopend schakelt automatisch de binnenverlichting in; handig voor onderhoud in een donkere stookruimte. Alle belangrijke componenten zijn eenvoudig bereikbaar en de aanraakpunten zijn voorzien van een opvallende kleur, om onderhoud te versnellen.

Ook met alle noviteiten blijft de GAS 220 Ace een echte Remeha ketel. Evenals alle Remeha ketels heeft de GAS 220 Ace, ondanks z’n hoge vermogen, een gietaluminium warmtewisselaar. Daardoor blijft de ketel compact en licht en kan hij snel reageren op een wisselende warmtevraag. De condensbak is gemaakt van een composiet materiaal, waardoor er geen aparte condensafvoer in het rookgaskanaal nodig is. Door de robuuste warmtewisselaar heeft de GAS 220 Ace een lange levensduur met geringe onderhoudskosten. De ‘total cost of ownership’ is opvallend laag.

Op de Remeha GAS 220 Ace is ook "eSmart" inside van toepassing. eSmart inside staat voor de digitale mogelijkheden die Remeha biedt en gaat bieden. De basis wordt gevormd door nieuwe besturingselektronica, die niet alleen de ketel zelf op een uiterst betrouwbare, comfortabele en slimme wijze aanstuurt, maar ook mogelijkheden schept om een intelligente "connected" omgeving te creëren.

Sluiten