arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Digitaal bezoek Maarten van Poelgeest aan NEFIT-Bosch en ABB Benelux

17 december 2020
Gebouwde Omgeving

De leden van FME ontwikkelen dé installatietechnologie voor een duurzame gebouwde omgeving. Deze technologie is noodzakelijk om de klimaatdoelen in de gebouwde omgeving te halen. Maarten van Poelgeest, opvolger van Diederik Samsom aan de klimaattafel Gebouwde omgeving bij het klimaatakkoord, werkt momenteel aan de uitvoering van de klimaatafspraken in de gebouwde omgeving.

FME heeft daarom deze week een digitaal werkbezoek georganiseerd voor Maarten van Poelgeest om hem te laten zien hoe technologie een versnelling kan realiseren in de uitvoering van de eerder gemaakte afspraken.

Hybryde verwarmingssystemen

Henk Sijbring van de FME-branche Nederlandse Verwarmingsindustrie en Jan Rijnen van NEFIT-Bosch pleitten in hun presentatie voor de hybride inzet van de energietransitie, o.a. door de inzet van hybride verwarmingssystemen. Daarbij werd Maarten van Poelgeest virtueel rondgeleid door het Kenniscentra R&D Bosch Thermotechniek in Deventer.

Gebouwde Omgeving

Matty Hummelink van de FME-branche FEDET en Jaap van den Brent en Kees Jan ’t Mannetje van ABB vertelden Maarten van Poelgeest over de mogelijkheden van energiebesparing door o.a. de inzet energiemanagement-systemen. Door aandacht te hebben voor techniek, digitalisering en sociale innovatie is ABB Benelux ervan overtuigd dat de gewenste versnelling kan worden gerealiseerd.

Gebouwde omgeving

Samen met Van Poelgeest is verder gesproken over de uitdagingen in de gebouwde omgeving met betrekking tot het organiseren van een systeembenadering, het bieden van voldoende maatwerkoplossingen en het socialiseren van de kosten. FME zal het gesprek met Van Poelgeest blijven continueren om op deze manier de inzet van technologie in de klimaataanpak voor de gebouwde omgeving te waarborgen.

Sluiten