arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Dutch Green Carbon wint Automotive Industry Awards

24 februari 2017
Black Bear

De Automotive Industry Awards zijn op 13 februari uitgereikt door Jan Peter Balkenende in het Louwman Museum. Dutch Green Carbon, een joint venture van FME Technostarter Black Bear Carbon en bandeninzamelaar Lintire (onderdeel van de Kargro groep), heeft een award in de wacht gesleept voor hun innovatie op het gebied van circulaire economie in de categorie ‘Challenging Concepts’.

Door middel van innovatieve technologie en het gebruik van oude autobanden als grondstof produceert Dutch Green Carbon ‘groene’ carbon black van een hoge kwaliteit. Binnen de auto-industrie wordt carbon black gebruikt om banden te versterken en slijtvastheid te verhogen. Er wordt jaarlijks circa 12 miljoen ton carbon black door de auto-industrie afgenomen; ongeveer 70% van de gehele carbon black markt.

"Groot maatschappelijk probleem met slimme, circulaire technologie oplossen."

Omdat de carbon black die uit de autobanden gewonnen wordt weer hergebruikt kan worden in nieuwe autobanden, brengt deze innovatie de circulaire economie naar de auto-industrie. De groene carbon black die wordt geproduceerd door DGC draagt bij aan het verminderen van CO2-uitstoot en het oplossen van een groot afvalprobleem rondom autobanden.

De jury was met name onder de indruk hoe DGC een groot maatschappelijk probleem - de grote hoeveelheid autobanden die wereldwijd gedumpt of verbrand worden - met slimme, circulaire technologie opgelost kan worden.

Voor Dutch Green Carbon is het winnen van deze award pas het begin. Het bedrijf hoopt op termijn de gehele Nederlandse carbon black industrie drastisch te veranderen door de conventionele stroom van banden circulair te maken. 

Lees meer over Black Bear Carbon
Award
Sluiten