arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Duurzaam leveren van systeemdiensten

6 mei 2019

In Almelo hebben Tennet en S4 Energy een nieuw type energieopslag in gebruik genomen. Dit grootschalig hybride opslagsysteem zet de KINEXT technologie gecombineerd in met de zelf ontwikkelde energy management software van S4 Energy. De inzet van KINEXT zorgt voor een verlenging van de technische levensduur van batterijen tot vijftien jaar, zonder vervangingsinvesteringen.

In totaal staat er in Almelo 3 MW regelvermogen opgesteld, dat flexibel ingezet kan worden om TenneT te helpen met meerdere systeemdiensten. Bovendien worden hiermee de vermogenspieken in de eigen productiehal voorkomen, waarmee de netaansluiting op slechts 60% van het piekvermogen gedimensioneerd is.

Doorrekening in cijfers:

Cijfers

Over S4 Energy

S4 Energy zet haar ontwikkelde expertise, technologie en geavanceerde software in om de kracht van energie opslag maximaal te ontsluiten. De energiestart-up helpt energieproducenten, netbeheerders en industriële verbruikers hun aanbod of verbruik van elektriciteit te stabiliseren en het maximale uit hun bestaande infrastructuur te halen. Het is de missie van S4 Energy om energiemanagement slimmer, flexibeler en winstgevender te maken door gebruik te maken van bestaande en beproefde opslagtechnieken, zoals batterijen en de unieke, zelf ontwikkelde KINEXT Storage units.   

Deze inspiratiecase is onderdeel van de 'Klimaatkansenkaart' voor Nederland waarin we aantonen dat technologische innovaties van onze leden bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. De 'Klimaatkansenkaart' is opgesteld door Berenschot in opdracht van FME.

Sluiten