arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Eerste Aptis serievoertuig

21 oktober 2019
Aptis-bus

Alstom presenteert het eerste serievoertuig van zijn elektrische Aptis-bus op Busworld 2019. Na de vier prototypes die de afgelopen twee jaar op de wegen van veel Franse en Europese steden zijn geweest, bevat dit nieuwe ontwerp feedback van passagiers en vervoerders.

Een van de stilste en meest innovatieve bussen

Dit eerste seriële voertuig is gebaseerd op een geoptimaliseerde wereldwijde architectuur waarvoor minder reserveonderdelen nodig zijn en onderhoudswerkzaamheden aanzienlijk worden vergemakkelijkt. De 15% vermindering van het totale gewicht van het voertuig, gecombineerd met het gebruik van nieuwe, efficiëntere en geavanceerde batterijen, vergroot het bereik aanzienlijk. Naast deze en andere technische verbeteringen, is ook het passagierscomfort aanzienlijke verbeterd. Een nieuw airconditioningsysteem dat (volledig elektrische warmtepomp) maximaal thermisch comfort realiseert en de panoramische achterlounge is verbeterd om een ​​gevoel van meer ruimte te geven. De nieuwe hydraulische vering zorgt voor superieur comfort en geluidsisolatie, waardoor Aptis een van de stilste en meest innovatieve bussen op de markt is.

100% elektrische mobiliteitsoplossing

"Alstom en zijn teams zijn erg trots om de eerste serieversie van Aptis te presenteren. De innovaties vertegenwoordigen perfect wat we altijd voor ogen hadden voor  de productieversie van de 100% elektrische mobiliteitsoplossing. Deze schone, groene bus, met zijn elegante ontwerp en geoptimaliseerde technische prestaties, biedt passagiers en chauffeurs een nieuwe ervaring terwijl ze de nieuwe mobiliteitsuitdagingen van stedelijke gebieden aangaat", aldus Benjamin Bailly, hoofd van het elektrische busplatform van Alstom.

Sluiten