arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Elton wordt producent van zonnepanelen

15 juni 2018
Elton

Het in Roden gevestigde familiebedrijf Elton B.V. heeft geïnvesteerd in een productielijn voor de assemblage van PV-panelen en brengt naar verwachting begin 2019 de eerste panelen onder een nieuw eigen merk op de markt. Elton B.V. richt zich met verschillende typen PV-panelen op zowel de business-to-business als de particuliere markt.

De komende jaren wordt er een explosieve stijging in de vraag naar zonnepanelen verwacht. De Europese regelgeving en de noodzaak in Nederland om het energieaandeel uit hernieuwbare energie (biomassa, wind en zon) te verhogen, zijn de aanjagers van deze toegenomen vraag.

Naar aanleiding van de positieve uitkomsten van een haalbaarheidsonderzoek heeft Elton B.V. een productielijn aangeschaft, die voorzien is van de meest recente technologieën op het gebied van PV-panelen. Bij volledige bezetting ontstaat een productiecapaciteit van 150 Megawattpiek op jaarbasis.

Het familiebedrijf richt zich met directe verkoop op installateurs en projectbureaus, waarmee zowel de zakelijke als de particuliere doelgroep bereikt wordt. Dit zal het doen met kwalitatief hoogwaardige PV-panelen, welke aan de bovenzijde van de markt worden gepositioneerd. De multifunctionele lijn kan meerdere soorten en formaten panelen produceren waardoor Elton B.V. ook in de toekomst een rol kan blijven spelen in deze dynamische markt.

Met 70 jaar ervaring in de maakindustrie heeft Elton B.V. de expertise en ervaring opgebouwd om technisch en kwalitatief hoogstaande producten te ontwikkelen, te produceren en te vermarkten. Onder de merknaam Ellen levert Elton B.V. een volledig programma tochtwering en veiligheidsartikelen rondom deur en raam aan de toeleveranciers van de bouw en de doe-het-zelfmarkt.

Sluiten