Duurzame inzetbaarheid

Blijvend productieve medewerkers. Noodzakelijk voor de toekomst van je bedrijf.

Onze wereld verandert sneller dan ooit. Nooit eerder moesten we zo hard ons best doen om de ontwikkelingen bij te houden. Ontwikkelingen in technologie, politiek, economie en milieu volgen elkaar razendsnel op. Om hier goed mee om te gaan als bedrijf en als medewerker is verandering noodzakelijk.

Met duurzame inzetbaarheid speel je hier op in. Hoe zorg je er voor dat medewerkers, jong en oud, nu en in de toekomst inzetbaar en productief blijven? Hoe neem je je medewerkers mee met technologische ontwikkelingen? Hoe zorgen we dat we fit blijven en langer kunnen doorwerken? Hoe houd je samen met je mensen de hele organisatie continu in beweging?

Ga de dialoog aan met je medewerkers

FME helpt je om ontwikkelingen die voor jouw bedrijf van belang zijn te vertalen naar je bedrijfsvoering en de aansturing van je medewerkers, zodat iedereen kan blijven bijdragen aan het succes van je bedrijf! Want duurzame inzetbaarheid dat doe je samen.

DI.png
De dimensies waarover je het gesprek moet aangaan om duurzame inzetbaarheid van je medeweker te stimuleren zijn; competentie, betrokkenheid, tevredenheid en vitaliteit.

FME-aanpak

FME kan je ondersteunen bij het ontwikkelen van duurzame inzetbaarheidsbeleid met een maatwerkaanpak voor jouw bedrijf. Onze bedrijfsadviseurs kijken integraal naar je organisatie en zorgen voor een goede vertaling van de verwachtingen van medewerkers en management naar een gezamenlijk plan. Hierbij kunnen thema’s als leiderschap, talentmanagement, (nieuwe) competenties, samenwerken en bedrijfscultuur aan bod komen. De dialoog geeft een beeld van de wederzijdse verwachtingen.

Resultaten van de FME-aanpak voor Duurzame Inzetbaarheid

Wanneer wij met je meedenken over de duurzame inzetbaarheid van medewerkers van jouw organisatie, kunt je het volgende van ons verwachten:

  • Ondersteuning bij de inrichting van je bedrijf, gericht op de toekomst
  • Een goede en praktische invulling van de vier dimensies van Duurzame inzetbaarheid; competent, betrokken, tevreden, vitaal.
  • Van wederzijdse verwachtingen komen tot wederzijdse verantwoordelijkheid. Onze bijdrage aan beleid is altijd praktisch omdat we het gesprek met medewerkers als uitgangspunt nemen.
  • Duidelijkheid over de rol en bijdrage van leidinggevenden om te komen tot de dialoog
  • Inzicht in maatregelen voor alle generaties op de werkvloer om blijvende productiviteit te realiseren
  • Een implementatieplan om deze veranderingen te realiseren

 

download

Smart Working | Hoe maak je je medewerkers duurzaam inzetbaar voor de toekomst?

Hoe maak je je medewerkers duurzaam inzetbaar voor de toekomst? Deze publicatie is exclusief voor FME-Leden.

Download

 

Maak een start met online workshops!

FME organiseert voor iedere dimensie van duurzame inzetbaarheid online workshops. Je kunt per workshop deelnemen of de vier workshops volgen en aan een integraal plan werken. Je vindt hierover meer bij FME College

1. Competent, nu en straks
2. Alle generaties betrokken
3. Allemaal tevreden
4. De vitale medewerker

Liever een maatwerkaanpak? Neem dan contact met ons op!