arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Enorme Boon Edam draaideur voor klant in Dubai

20 februari 2017
Boon Edam

Medio 2015 kreeg Boon Edam vanuit Dubai een wel heel bijzondere aanvraag binnen voor een enorme automatische draaideur. De deur moest een transparante uitstraling hebben, maar daarbij ook nog eens een diameter van 4,5 meter hebben een hoogte van 6 meter. Naast deze enorme omvang moest de draaideur ook nog eens bestand zijn tegen een enorme windbelasting, meer dan windkracht 12. Een prachtige uitdaging voor ons.

Niet zo maar overal te testen

De klant uit Dubai vereiste dat er een opgebouwde werkende versie van deze bijzondere draaideur in Edam te zien zou zijn. Dat stelde Boon Edam voor de uitdaging om op zoek te gaan naar een pand dat hoog genoeg was en een geschikte fundering had om deze deur te kunnen plaatsen. Uiteindelijk hebben wij daarvoor een locatie gevonden in Edam, een pand dat verhuurd was aan een kranenbedrijf. Met man en macht en met de inzet van mobiele kranen hebben wij de deur opgebouwd.

Groot, groter, grootst... en zwaar

De draaideur heeft een diameter van 4,5 meter. De hoogte onder het plafond (doorloophoogte of hoogte onder de kap) is eveneens 4,5 meter. Bovenop het glazen plafond is een glazen cilinder geplaatst, waardoor de totale hoogte van de draaideur ruim 6 meter is. De constructie van de deur is gemaakt van dikwandig staal, waardoor het totale gewicht van de deur uitkomt op ruim 9.000 kg.

Delegatie uit Dubai

Eind februari komt er een delegatie uit Dubai de enorme draaideur bekijken en na inspectie van de opdrachtgever zal de deur weer geheel gedemonteerd worden, waarna deze verpakt en verscheept wordt. Eenmaal op de plaats van bestemming zal de deur weer compleet opgebouwd worden.

Sluiten