arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Extreem groene warmwateroplossingen

21 februari 2018
Douche

De renewables van A.O. Smith; systeemoplossingen die optimaal efficiënt zijn. Het reduceren van CO₂-uitstoot en het daarbij verlagen van energiekosten staat centraal bij onze extreem groene warmwateroplossingen. Zo voldoet onze condenserende range ruimschoots aan de ErP-regelgeving van 2018, waarbij een lage NOx-uitstoot en een hoge energie-efficiency de hoofdrol spelen. Ook onze zonnesystemen leveren heel veel rendement. Door gebruik te maken van condenserende technieken in combinatie met renewables bereikt de installatie optimale efficiëntie.

De renewables van A.O. Smith; systeemoplossingen die optimaal efficiënt zijn. Het reduceren van CO2-uitstoot en het daarbij verlagen van energiekosten staat centraal bij onze extreem groene warmwateroplossingen. Zo voldoet onze condenserende range ruimschoots aan de ErP-regelgeving van 2018, waarbij een lage NOx-uitstoot en een hoge energie-efficiency de hoofdrol spelen. Ook onze zonnesystemen leveren heel veel rendement. Door gebruik te maken van condenserende technieken in combinatie met renewables bereikt de installatie optimale efficiëntie.

Renewables

Onze renewables zijn onder te verdelen in directe en indirecte systemen. Hierbij wordt een indirect zonnesysteem aangesloten op een reeds bestaand systeem (CV- of combiketel of warmtepomp). Het directe zonnesysteem bevat een condenserende HR-zonneboiler met geïntegreerde warmwaterwisselaar.

Producten die in de range van A.O. Smith vallen onder direct zonnesysteem zijn:

Direct

  • SGS - zonneboiler met voorraadvat | Dit systeem zorgt voor een maximale zonnebijdrage door een geïntegreerde intelligente zonnebesturing. De boiler is verkrijgbaar in uitvoeringen variërend van 28 t/m 120 kW, met een inhoud van 217 tot 480 liter. Dit systeem dient altijd gecombineerd te worden met een IT indirect vat.
  • SGE - zonneboiler | Deze zonneboiler kan voorzien worden van maximaal 15 collectoren. Door de combinatie van zonnecollectoren en condensatietechniek in uitvoeringen van 40 kW tot 60 kW, wordt een hoog gebruikscomfort gegarandeerd.

Indirect

  • ITS - Indirect zonnesysteem | Doordat de ITS twee interne warmwaterwisselaars heeft, is dit systeem voor vrijwel alle toepassingen geschikt. Het zonnesysteem wordt hierbij aangesloten op een reeds aanwezige boiler, CV- of combiketel.
  • Indirect zonnesysteem met IT | Dit systeem bestaat uit een indirecte boiler met één interne warmtewisselaar. Daarnaast kan de IT gebruikt worden om een reeds bestaand systeem uit te breiden met thermische zonne-energie.
Sluiten