arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Extreem licht, compact en sterk: de nieuwe brushless excenterschuurmachines van Metabo

Ledennieuws
29 november 2017
Metabo

Met de SXE 150-2.5 BL en SXE 150-5.0 BL introduceert Metabo twee bijzonder hoogwaardige excenterschuurmachines voor de productieve en trillingsarme oppervlaktebewerking.

De SXE 150-2.5 BL is met een schuurcirkel van 2,5 mm een specialist voor de voorbereiding van glanzende en hoogglanzende oppervlakken; het is het ideale gereedschap, wanneer een zeer hoge oppervlaktekwaliteit nodig is. Bij schuurwerkzaamheden, die op de eerste plaats een hoge materiaalafname vereisen, zoals bij het schuren van trappen en deuren, grijpen professionals naar de SXE 150-5.0 BL, met een schuurcirkel van 5,0 mm. Met een gewicht van slechts 1 kg zijn de twee extreem licht en handzaam. De nieuwe machines zijn bijzonder trillingsarm en zijn daarom prima geschikt voor het veeleisende permanente gebruik. De krachtige brushless motor garandeert een constant toerental ook bij sterke belasting.

Zeer goede afzuigresultaten met het systeem

Naast effectieve materiaalafname en goede oppervlaktekwaliteit staat bij de SXE 150-2.5 BL en SXE 150-5.0 BL een optimaal afzuigvermogen centraal. Dit lukt in met de multiperforatie schuurzool, multiperforatie schuurschijven en een professionele alleszuiger. Zo krijgen gebruikers ongeveer 20% meer afzuigvermogen vergeleken met traditionele schuurschijven. Door de optimale afzuiging worden stofresten op het werkstuk tot een minimum beperkt. Verder reduceert de schuurschijf met multiperforatie de stofbelasting en beschermt daarmee de gezondheid van de gebruiker. Met name voor de bewerking van hout, metaal, verf en lakken brengt Metabo nieuwe multiperforatie-schuurschijven op de markt met 15 gaten voor een bijzonder effectieve afzuiging.

Optimale bescherming van het werkstuk

Zowel bij de SXE 150-2.5 BL alsook bij de SXE 150-5.0 BL voorkomt de schijfrem dat de schuurschijf hoogwaardige oppervlakken beschadigt bij het neerleggen van de machine. Een programmeerbare dodemansschakelaar dient naar keuze als aan- en uitschakelaar of als toerentalschakelaar. In de toerentalmodus wordt het toerental hoger, naarmate de schakelaar verder wordt ingedrukt. Onafhankelijk daarvan kan de professional voor het begin van de werkzaamheden het toerental op basis van gebruik en materiaal elektronisch instellen. Er kan gekozen worden uit zes toerentalniveaus. Op deze manier voorkom je bijvoorbeeld teveel afname bij het schuren van fineer of te sterke opwarming bij het bewerken van thermoplastische lakken. Verder voorkomt de elektronische zachtaanloop de beschadiging van het oppervlak bij het starten van de machine.

Voor de bewerking van gewelfde oppervlakken zoals stoelleuningen en trapleuningen  biedt Metabo een Interface Pad, die zich aan de betreffende oppervlaktekromming van het werkstuk aanpast.

De SXE 150-2.5 BL, met een schuurcirkel van 2,5 mm, is het ideale gereedschap voor uitstekende oppervlaktekwaliteit. De multi-perforatie-schuurschijf reduceert de stofbelasting en beschermt de gezondheid van de professional. De lage warmteontwikkeling verlengt bovendien de levensduur van de schuurschijf.

 

Metabo
Sluiten