arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Frencken Europe ontwikkelt slimme zorgrobot LEA

29 april 2016
Frencken Europe

Frenken Europe gaat meewerken aan de ontwikkeling van de hightech zorgrobot LEA (Lean Elderly Assistant). Deze ziet eruit als een rollator en kan autonoom zonder mens bewegen in een vooraf geprogrammeerde ruimte.

Hij kan bijvoorbeeld in een gebouw iemand ergens ophalen en kan stilstaande en bewegende obstakels zien, herkennen en omzeilen. Naast hulp bij het lopen biedt de zorgrobot ook hulp bij het volgen van het dagritme. De robot geeft aan wanneer het tijd is voor medicatie of oefeningen. Verder helpt de interface om contact te maken met de omgeving.

Dit jaar wordt het prototype van deze zorgrobot op verschillende plaatsen in Europa getest. Doelstelling is dat hij in 2017 op de markt komt. “We hebben deze opdracht binnengehaald omdat we alle ISO certificering en roboticakennis in huis hebben, die nodig is voor het maken van deze zorgrobot, maar vooral omdat we een  goede klik hebben met het team dat verantwoordelijk is bij de opdrachtgever”, zegt Henk Tappel, CEO van Frencken Europe.

>

De opdrachtgever is Robot Care Systems (RCS), in Den Haag, dat zelfstandig werkende hulpmiddelen voor de zorgmarkt ontwikkelt en bouwt. Door robottechnologie te gebruiken, creëren ze producten die hulpbehoevenden ondersteuning bieden om actief, zelfstandig en veilig in hun eigen omgeving te bewegen. Maja Rudinac, CEO van RCS, heeft al vele jaren een passie voor robotica en hoogwaardige technologie en ziet in de zorg- en beveiligingsmarkten de meeste toepassingen voor robotica. “Wij zijn ervan overtuigd dat robottechnologie breed toegepast moet worden om veilige omgevingen te creëren.”

Bron: metaalnieuws

Sluiten