arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Gezocht: toeleveranciers waterstofketen

11 december 2019

Waterstof is als energiedrager één van de grote kansen voor een succesvolle energietransitie én van de Nederlandse economie. Waterstoftechnologie heeft de potentie om het belangrijkste exportproduct van Nederland te worden, dat biedt enorme mogelijkheden voor Nederlandse bedrijven.

Waterstof kan niet alleen helpen onze ambitieuze klimaatdoelen te halen, maar kan ook duurzame economische groei en banen scheppen. Onlangs deed FME een uitgebreid onderzoek naar de kansen van waterstof voor de industrie.

Onderzoek naar productielocatie(s) voor elektrolysers

Eén van de projecten die FME in samenwerking met TNO heeft geïnitieerd is het opzetten van een gezamenlijke aanpak en strategie voor de ontwikkeling van de elektrolyse maakindustrie in Nederland. In samenwerking met diverse provincies, brengen we de productieketen voor waterelektrolyse-apparatuur in kaart. Dit biedt kansen voor de Nederlandse toeleveranciers.

Wij zoeken nog bedrijven die kunnen/willen toeleveren aan deze waterstofketen of actief willen zijn in de assemblage van (een deel van de) elektrolysers.

Ben je een innovatieve speler op het snijvlak van bijvoorbeeld:

  • Elektrochemie (katalysatoren, membranen, etc.) 
  • High-end materialen (composieten, legeringen, keramiek, etc)
  • of beschik je over andere geavanceerde fabricagetechnieken? (vacuümtechnologie, CVD-depositie, nano-coatings)

Neem contact met ons op, zodat je bedrijf als eerste in beeld is bij de mogelijke productie van elektrolysers in de regio.

Sluiten