arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Gezonde en duurzame schoolpleinen

23 februari 2018
ENGIE

Nederlandse schoolpleinen kunnen duurzamer en gezonder. Daarom tekenden ENGIE en Energy Floors een samenwerkingsovereenkomst voor de 'Gamer': een interactieve, energieopwekkende speelvloer voor schoolpleinen. Niet alleen zet deze speelvloer aan tot beweging via bijvoorbeeld actieve rekenlessen maar kinderen leren ook over duurzaamheid of kunnen zelf games ontwerpen.

Spelend leren over duurzaamheid

Op de energieopwekkende Gamer leren kinderen spelenderwijs over duurzame energieproductie. Ze spelen er leerzame games op die uitdagen tot beweging. De vloer leent zich uitstekend voor actieve reken- en gymlessen, maar ook voor wetenschap & techniek onderwijs: leerlingen kunnen zelf games ontwerpen en programmeren. 
De speelvloer wordt permanent geïnstalleerd op het schoolplein; de geïntegreerde (beloopbare) zonnepanelen leveren duurzame stroom voor het schoolgebouw.

Michel Smit, CEO Energy Floors: "Met de Gamer hebben we een uniek en innovatief speeltoestel ontwikkeld dat aansluit bij de belevingswereld van kinderen. De vloer draagt bij aan het creëren van gezonde en duurzame schoolpleinen. Duurzame energieproductie leuk en begrijpelijk maken, dat is waar wij ons bij Energy Floors al jaren mee bezighouden. Eerst met de Sustainable Dance Floor in de evenementensector, en nu in het onderwijs. Voor ons een logische nieuwe markt."

"Deze samenwerking maakt het mogelijk om snel op te schalen en onze groeiambities waar te maken."

Samenwerkingsovereenkomst

De afgelopen maanden zijn pilot projecten met Gamers uitgevoerd bij vier scholen in de regio Rotterdam. Voor de uitrol van het project is nu een samenwerkingsovereenkomst getekend met ENGIE Infra & Mobility. Energy Floors draagt volgens de overeenkomst zorg voor de verkoop van Gamers, ondersteund door een ENGIE-accountmanager. Techneuten van ENGIE Infra & Mobility regelen de nodige technische dienstverlening voor de vloeren. De samenwerking wordt in eerste instantie aangegaan voor 3 jaar.

Een mooie stap voor Energy Floors, vindt CEO Smit. "Deze samenwerking maakt het mogelijk om snel op te schalen en onze groeiambities waar te maken." Jacco van der Burg, General Manager ENGIE Infra & Mobility: "Het is een unieke vorm van energie en innovatie en een goede stimulans voor kinderen om interactief en energiek buiten te spelen."

Buitenruimte

Naast de introductie van de Gamer zullen ENGIE en Energy Floors ook samen optrekken in het aanbieden van energieopwekkende vloeren voor de buitenruimte. Zo worden momenteel gesprekken gevoerd met diverse geïnteresseerde partijen in binnen- en buitenland. De eerste varianten van deze vloer, Walker genaamd, zullen in 2018 geïnstalleerd worden.

Sluiten