arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Girls’ Day bij Tata Steel

12 april 2016

Op 12 april hebben 120 meiden uit het voortgezet onderwijs in de regio deelgenomen aan een speciaal Girls’ Day programma bij Tata Steel in IJmuiden. Jaarlijks organiseert het staalbedrijf een dag om meiden te laten ervaren hoe fascinerend werken met techniek is.

Dagprogramma

In de ochtend kregen ze informatie over het zonnepanelenproject bij Tata Steel. Op fabrieksdaken van de site in IJmuiden worden 80.000 zonnepanelen geplaatst. Dit is het grootste dakgebonden zonnepanelenproject van ons land en zelfs een van de grootste ter wereld. Vervolgens gingen de meiden in een workshop zelf een elektrisch aangedreven watermolen met zonnepaneel in elkaar zetten. Tevens kregen ze een speeddate met de aanwezige vrouwen die bij Tata Steel in de techniek werken. Die gingen met hen in gesprek over interesses, studiekeuzes en loopbaanmogelijkheden. In de middag werd een rit met de stoomtrein over het 750 hectare grote terrein van Tata Steel gemaakt en konden de meiden in de Warmbandwalserij zien hoe gloeiende plakken staal van zo’n 1.250 graden Celsius worden uitgewalst tot rollen staal.

Uitstekende carrièreperspectieven

Tata Steel biedt jongeren met belangstelling voor techniek op alle niveaus een breed scala aan uitdagende banen, van onderzoek naar nieuwe staalsoorten tot werken in onderhoud, productie of procestechnologie. Alle technische disciplines zijn vertegenwoordigd. Met zijn grote verscheidenheid aan fabrieken, installaties en processen biedt Tata Steel uitstekende carrièreperspectieven. Voor informatie over opleidingen, stages, traineeships en vacatures: www.tatasteeljobs.nl.

Sluiten