arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Grote order VDL: ombouw 1.250 politieauto's

6 december 2017

Autofabrikant VDL gaat de nieuwe surveillancewagens van de politie ombouwen. De opdracht is binnengehaald door VDL Bus Venlo, onderdeel van VDL Bus & Coach. Het bedrijf mag 1.250 voertuigen van het type Mercedes B-klasse onder handen gaan nemen. Deze auto's moeten volgend jaar de Volkswagen Touran gaan vervangen.

De wagens worden voorzien van onder meer licht- en geluidsapparatuur, bestickering en hoogwaardige communicatie- en navigatieapparatuur. Ook de achterbak krijgt een metamorfose. In eerste instantie gaat VDL Bus Venlo 875 voertuigen ombouwen tot volwaardige politieauto's. Bij de overige 375 voertuigen gaat het bedrijf alleen de componenten leveren.

Helemaal nieuw is het ombouwen van politieauto's overigens niet voor VDL Bus Venlo. Het bedrijf werkte het afgelopen jaar ook al aan de ombouw van 256 ME-bussen. Als basisvoertuig voor de ME-bus wordt de Mercedes-Benz Sprinter gebruikt.

Directeur Mark Francot van VDL Bus Venlo is zeer verheugd met de deal: "De ombouw van de ME-bussen én deze surveillancewagens voor de politie past in de strategie om onze afdeling Speciale Voertuigen te laten doorgroeien. Als we het goed doen, kunnen we in aanmerking komen voor de ombouw van nog meer politieauto's. Dat zou een geweldige continuïteit bieden aan onze organisatie."

De eerste wagen zal naar verwachting eind februari 2018 worden uitgeleverd aan de nationale politie.  

Bron: vraagenaanbod.nl

Sluiten