arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Handelsmissie uit Taiwan op bezoek bij KMWE

26 september 2016

Na de succesvolle handelsmissie naar Taiwan in maart van dit jaar, volgde op zondag 25 september het geplande tegenbezoek uit de Taiwanese stad Taichung. Een delegatie, bestaande uit burgemeester Chia-Lung Lin van deze miljoenenstad, de Taiwanese ambassadeur Tom Chou en 60 vertegenwoordigers van lokale overheid, instituten en het bedrijfsleven in Taichung, bracht een bezoek aan de Brainport regio Eindhoven. Gedurende het bezoek werd de delegatie op de hoogte gebracht van de laatste technologische innovaties in de regio. Ook bezochten zij IBS en KMWE, die een aantal live demonstraties gaven.

Zo werden ze bekend gemaakt met de Industry 4.0 oplossing 'Rotary Inspector', een innovatief machine meetsysteem, en de zes 'Alicia'-machines, die IBS momenteel aan het bouwen is voor het CERN als onderdeel van de Alice Detector upgrade. Bij KMWE kregen de bezoekers een rondleiding door de geavanceerde fabriek van Components. Hier worden complexe onderdelen geproduceerd op basis van high mix, low volume, high complexity voor onder andere de aerospace industrie.

Innovatief meetsysteem

Voor IBS en KMWE viel dit bezoek samen met de afsluiting van het MIT-project. Voor dit project, gesubsidieerd door de Nederlandse overheid, werkten IBS en KMWE samen aan de ontwikkeling van de 'Rotary Inspector'. Dit innovatieve meetsysteem, door IBS ontwikkeld en door KMWE getest in productie-omgeving, kan in korte tijd de nauwkeurigheid van 5-assige machines meten om te kijken of deze binnen de specificaties valt. Het doel hiervan is de machines te optimaliseren om sneller tot een beter eindproduct te komen en dus minder uitval te produceren, wat uiteindelijk moet resulteren in een stabiele, hoge kwaliteit en aanzienlijke kostenbesparing voor de klant.

Het bezoek was georganiseerd door het Taiwanese onderzoeksinstituut Industrial Technology Research Institute (ITRI). Aan het eind van de dag werd in het bijzijn van burgemeester Jorritsma van Eindhoven een overeenkomst ondertekend door ITRI en IBS Precision Engineering, om de internationale samenwerking te bekrachtigen met betrekking tot het gebruik van de IBS Machine Tool meetsystemen op de Taiwanese markt.

 

Sluiten