arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Handen uit de mouwen voor de Tilburg University

12 september 2017

In juni 2017 begon FME-lidbedrijf A. de Jong Installatietechniek, met de nieuwbouw van het Onderwijs- en Zelfstudiecentrum (OZC). Dit is een nieuw onderwijsgebouw op de campus van de Tilburg University.

Opgaan in het landschap

Het pand krijgt net als de andere gebouwen op de campus een vierkante opzet en is betrekkelijk laag, zodat het goed wordt ingepast op de locatie. Een groot verschil met het centrale universiteitsgebouw Cobbenhagen (uit de jaren zestig, ontworpen door architect Jos Bedaux) is dat het landschap niet naar binnen wordt gehaald, maar dat het gebouw zelf opgaat in het landschap. Met veel daglicht en radicale doorzichten vloeien gebouw en omgeving in elkaar over. De studieruimten krijgen een beslotenheid die vergelijkbaar is met die van een open plek in het bos.

Druk bevolkt

Het OZC zal doorlopend druk bevolkt zijn, tot 2.500 studenten en docenten aan toe. Om de openheid van het gebouw te waarborgen en een sfeer van drukte te voorkomen, is het pand in een ruim jasje gestoken. De corridors zijn net als alle andere ruimten breed, licht en hoog. Het centrale auditorium is verdiept gelegen, waardoor de doorzichten in het gebouw niet worden verstoord.

A. de Jong Installatietechniek is verantwoordelijk voor alle klimaatbeheersing, de sanitaire voorzieningen en de sprinklerinstallatie. Door middel van een virtuele bouwtekening, gemodelleerd volgens de BIM-methodiek, zijn vooraf prefab onderdelen gemaakt welke op de bouw worden geassembleerd. Door deze methode kunnen onze monteurs snel werken en worden faalkosten gereduceerd. De verwachte oplevering staat voor februari 2018. 

 

Sluiten