arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Heliox levert 13 MW charging infrastructuur voor Schiphol

7 mei 2019
Heliox

Op Amsterdam Airport Schiphol hebben Heliox en VDL samengewerkt om een ​​vloot volledig elektrische bussen te ontwikkelen. VDL leverde een vloot van 100 Citea SLFA elektrische bussen, Heliox installeerde 109 DC-laders (totaal 13 MW) inclusief 23 dak-laadsystemen van 450 kW en 84 depotladers van 30 kW. Mark Smidt, eigenaar en director new business development bij Heliox: "A zero-emission future is here today!"

De laders kunnen een batterij binnen 2 tot 4 minuten opladen en zijn compatibel met een op het dak gemonteerd systeem (pantograaf). De krachtige systemen zorgen voor korte laadtijden en rendabele busritten zonder CO2-emissie.  

Doorrekening in cijfers:

Cijfers

Mark Smidt, Heliox
"A zero-emission future is here today!"

Over Heliox

Heliox is wereldwijd marktleider in snellaadoplossingen. Heliox's portfolio varieert van 25kW mobiele laders tot Fast OC 600kW-oplossingen voor elektrische voertuigen. Heliox heeft zijn snellaadtechnologie in hoog tempo ontwikkeld in samenwerking met de marktleiders onder de Europese busfabrikanten. Heliox participeert in internationale standaardisatie commissies om te kunnen garanderen dat de technologie aan blijft sluiten bij de toekomstige eisen van elektrisch vervoer. Heliox Opportunity Charge Systemen zijn in meer dan 20 landen geïnstalleerd. 

Deze inspiratiecase is onderdeel van de 'Klimaatkansenkaart' voor Nederland waarin we aantonen dat technologische innovaties van onze leden bijdragen aan de versnelling van de energietransitie. De 'Klimaatkansenkaart' is opgesteld door Berenschot in opdracht van FME.

Heliox
Sluiten