arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Herverzekering leverancierskredieten verlengd tot april 2021

Nieuws
2 oktober 2020

In april van dit jaar kondigde de overheid de garantiestelling van 12 miljard euro aan om de continuïteit van kredietverzekeringen te waarborgen. Deze gold voor het hele jaar 2020, maar is nu verlengd tot april 2021.

Doorroleffect

Na de uitbraak van COVID-19 kwamen bij FME al de eerste signalen binnen over het verlagen of zelfs beëindigen van kredietlimieten. Het beperken of intrekken van deze limieten betekent dat bedrijven in de technologische industrie geen bestellingen meer kunnen doen of zelfs geheel stil komen te liggen. Door dit ‘doorroleffect’ stagneert de handelsstroom in de gehele keten, met grote gevolgen voor de economie en werkgelegenheid.

Laat-cyclische sector

Aangezien de klap van de COVID-19 crisis voor de technologische industrie als laat-cyclische sector later komt, is het cruciaal dat dit soort crisismaatregelen verlengd worden. FME steunt daarom deze verlenging en is positief dat het ministerie van Financiën dit besluit genomen heeft.

In de Kamerbrief van staatssecretaris Vijlbrief (Fiscaliteit en Belastingdienst) wordt de verlenging toegelicht. Lees ons nieuwsbericht over de aankondiging van de maatregel in april.

Sluiten