arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Hollandia Infra en Altrex realiseren torenhoog project

18 september 2017

In 2016 sloegen staalconstructiebedrijf Hollandia Infra en klimspecialist Altrex de handen ineen. Samen realiseerden de FME-lidbedrijven dé uitkijktoren voor Britse badplaats Brighton, genaamd: de Brighton i360.

Uniek ontwerp

Ontwerpers en ontwikkelaars van de Brighton i360 zijn David Marks en Julia Barfield. Dit architectenechtpaar ontwierp eerder de London Eye. De Brighton i360 is een gesegmenteerde buisconstructie met een diameter van 4 meter. Het lassen van de enorme buizen gebeurde bij SIF Group in Roermond, de rest deed hoofdaannemer Hollandia zelf. De zeventien buisstukken variëren in lengte van zes tot twaalf meter en in gewicht van 50 tot 80 ton. Ze verschillen ook in dikte. De kortste, onderste ring heeft een wanddikte van liefst 85 millimeter. Aan de top is de wanddikte slechts 20 millimeter.

Toren

Specifieke vraag

Altrex leverde samen met verhuurbedrijf Zarafa-Giraffe de hangbruggen die werden ingezet tijdens de bouw van de toren. Zarafa-Giraffe verzorgde alle takelsystemen en de hangbruggen die nodig waren voor het werk aan de buitenzijde van de i360. Altrex leverde de hangbrug voor de binnenzijde leverde. Door de specifieke ronde afmetingen van de i360 waren er zeer speciale wensen voor de hangbrug. De engineers van Altrex slaagden erin om aan die wensen te voldoen en ontwikkelden een ideale klimoplossing die exact in de ronde mastdelen van de toren paste.

Toren
Sluiten