arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

HP Valves investeert ruim 10 miljoen in nieuwbouw op High Tech Systems Park

30 september 2015

HP Valves tekent koopovereenkomst grond High Tech Systems Park.
HP Valves, producent van hogedrukafsluiters en –accessoires, is sinds 29 september 2015 officieel eigenaar van 22.000 m2 grond op het High Tech Systems Park in Hengelo. Gisteren werd daarvoor de koopovereenkomst getekend. Het bedrijf met 115 medewerkers zal volgende maand starten met de nieuwbouw van haar kantoor- en productiefaciliteiten. HP Valves is daarmee het eerste bedrijf na Thales Nederland dat nieuw bouwt op het High Tech Systems Park in Hengelo. Diverse andere bedrijven huren er inmiddels.

HP Valves heeft een kavel gekocht van 22.000 m2 aan de noordzijde van het High Tech Systems Park. ‘We kijken er naar uit om hier als bedrijf door te groeien, en samen met andere bedrijven die hier zullen komen, kennis uit te wisselen en te innoveren,’ legt Marten Hinsenveld, directeur HP Valves uit. ‘BCT heeft het ontwerp inmiddels gereed en we kijken er naar uit om dit door Plegt-Vos  en Löwik op het High Tech Systems Park te laten realiseren.’

Vincent ten Thij, directeur High Tech Systems Park, is verheugd met de eerste koopovereenkomst: ‘Er is veel interesse van high tech bedrijven om zich te vestigen op het High Tech Systems Park. Momenteel maken we ruimte aan de noordzijde van het park door oude gebouwen te slopen en de kavels bouwrijp te maken.”  

Over High Tech Systems Park

Het High Tech Systems Park is een nieuwe ontwikkeling waarbij het voormalige Thales terrein herontwikkeld wordt tot innovatiecampus waar samenwerking tussen hightech bedrijven en het bieden van een aantrekkelijke werkomgeving centraal staan. Het High Tech Systems Park is een initiatief van Thales Nederland, provincie Overijssel en gemeente Hengelo. De nieuwbouw van Thales Nederland en het Shared Facility Centrum werd in 2015 door het Nederlandse publiek uitgeroepen tot 'Beste Gebouw van Nederland'. 

Sluiten