arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

IJssel investeert in innovatie voor de klant

4 mei 2018

In het afgelopen jaar haalde IJssel Technologie met € 52.733.000 de hoogste omzet ooit. Het nettoresultaat bleef met € 1.253.000 iets achter bij het voorgaande jaar. Het logische gevolg van investeringen in innovaties, waarmee IJssel de productieprocessen én de concurrentiekracht van haar klanten nog verder kan verbeteren.

IJssel Technologie investeerde in 2017 onder meer in de ontwikkeling van het innovatieve softwareplatform Uptime Works. "Uptime Works helpt bij het voorspelbaar maken van onderhoud", legt directeur Rien Slingerland uit. "We verzamelen onderhoudsdata en kunnen die tot in detail analyseren. Dat helpt onze klanten om het ideale moment voor onderhoud te voorspellen, dus niet te laat en niet te vroeg. Dit is voor hen een belangrijke kans om te besparen op onderhoud en dat is wat ons betreft de investering meer dan waard."

Revolutionaire supply-chain-besturing

Een ander project waar IJssel vorig jaar met trots aan werkte, is een revolutionaire supply-chain-besturing voor de digitale én fysieke logistiek op de Brainport Industries Campus. Op deze campus in Eindhoven vestigen innovatieve bedrijven en instituten zich om samen de hightech-maakindustrie vleugels geven. IJssel ontwerpt en realiseert er een supply chain-besturing die ervoor zorgt dat producten efficiënt langs de verschillende werkstations en bedrijven op het 200 hectare grote bedrijventerrein vervoerd worden, bijvoorbeeld met Automatic Guided Vehicles (AGV’s). Bovendien komt er een Smart Industry Cloud voor bestellingen, pakbonnen, track & trace en facturen, waarmee bedrijven bovendien real-time inzicht hebben in alle logistieke zaken. 

Eerst inspireren, dan innoveren

Hoe inventief nieuwe technologieën ook mogen zijn, IJssel realiseert zich terdege dat ze alleen succesvol kunnen worden als je de mensen meeneemt in de veranderingen. Wie wil innoveren, moet eerst inspireren. Vanuit die filosofie liet IJssel in 2017 alle medewerkers kennismaken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Smart Industry. Ontwikkelingen die zij op hun beurt vertaalden naar praktische toepassingen voor de klanten. Directeur Freek van Zadelhoff: "Dat is precies wat wij met de vier stappen van onze innovatiestrategie willen: kennis verwerven, kennis testen in ons eigen bedrijf, beproefde kennis inzetten bij onze klanten en onze eigen kennis verder ontwikkelen. Zo komen we tot een cyclus van verbetering."

Sluiten