arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Innovatie op het gebied van hoofd- en nekpijn

18 november 2016
Occiflex

Vandaag de dag hebben meer dan twee miljard mensen wereldwijd last van nek- en/of hoofdpijn. De meest gebruikelijke behandelmethodes zijn medicinaal. Deze behandelingen zijn in veel gevallen echter ondoelmatig, werken slechts kortdurend en gaan gepaard met vervelende bijwerkingen.

Enraf-Nonius presenteerde op de Medica een innovatieve oplossing voor dit probleem: de OcciflexTM, het eerste systeem waarmee therapeuten chronische nek- en hoofdpijn effectief kunnen verlichten op een aangename manier zonder risico’s. Deze OcciflexTM therapie bestaat uit een langdurige en zeer langzaam herhaalde beweging, waardoor de pijncyclus doorbroken wordt.

Klinische studies hebben aangetoond dat fysio- en manuele therapie, en in het bijzonder nekmobilisatie, chronische nek- en hoofdpijn kunnen verminderen. Manuele therapie is echter tijdrovend, fysiek veeleisend voor de behandelaar en moeilijk langdurig vol te houden. De OcciflexTM is een behandelbank met een beweegbare hoofdsteun. Deze hoofdsteun kan het hoofd zeer langzaam in alle richtingen bewegen, de bewegingsbaan is daarbij niet beperkt. De OcciflexTM kan een therapeutische mobilisatiebeweging, die eerst wordt uitgevoerd door de therapeut, uiterst nauwkeurig, zeer langzaam en 3-dimensionaal reproduceren. De OcciflexTM therapie laat de klachten snel verdwijnen op een prettige en veilige manier.

>
Sluiten