arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Kapitaalinjectie voor online supply chain platform Tradecloud

13 september 2016
TradeCloud

Regionale ontwikkelingsmaatschappij voor Zuid-Holland InnovationQuarter en Paul van Keep, medeoprichter van Exact Software, investeren samen in Tradecloud, een innovatief online supply chain platform voor productiebedrijven en technische groothandels. Het bedrijf gebruikt de investering om een leidende marktpositie in de Nederlandse maakindustrie te realiseren en om de organisatie gereed te maken voor internationale groei.

Beter inzicht in keten van toeleveranciers

Francis Quint, Hoofd InnovationQuarter Capital, en Cees Janssen, voorzitter van de investeringscommissie van InnovationQuarter, maakten de investering bekend tijdens het jaarlijkse BBQ-event van de ontwikkelingsmaatschappij. Quint: “Met de investering van InnovationQuarter en Paul van Keep kan Tradecloud zijn supply chain platform versneld uitbouwen, gebruikers succesvoller maken en internationale expansie opstarten. We zijn erg enthousiast dat Tradecloud de Nederlandse maakindustrie helpt competitief te blijven.”

De huidige op het platform aangesloten ondernemingen bestaan enerzijds uit productiebedrijven, zoals Quooker, Van Raam fietsen, fabrikant van landbouwmachines Agrifac Machinery en Nooteboom trailers. Anderzijds zijn dit technische groothandels, zoals ERIKS, Intersafe en ES Elektro. Door realtime informatie te delen over orders, leveringen en artikelen hebben deze bedrijven een veel beter inzicht in hun keten van toeleveranciers, waardoor ze sneller kunnen reageren op marktveranderingen. Bovendien realiseren ze tot 25 procent minder order handling.

Supply chain platform voor het middensegment

Het in 2013 opgerichte bedrijf is gevestigd in tech incubator YES!Delft en richt zich op het middensegment. Binnen deze B2B-markt is Tradecloud het enige gestandaardiseerde supply chain platform dat als cloudoplossing wordt geleverd. Bestaande oplossingen zijn vanwege de hogere kosten en grotere complexiteit voor deze doelgroep minder interessant. Informal invester Paul van Keep heeft veel vertrouwen in het jonge bedrijf: “Tradecloud staat aan de vooravond van een succesvolle groeiperiode met internationale kansen. Met InnovationQuarter investeer en begeleid ik ze daar graag in.”

Het online platform van Tradecloud biedt productiebedrijven en technische groothandels de mogelijkheid hun inkoop- en verkoopprocessen op eenvoudige wijze te integreren met hun klanten en leveranciers. In plaats van op de traditionele wijze via e-mail met leveranciers te communiceren, verloopt de communicatie over orders en bestellingen rechtstreeks via het platform van Tradecloud. Alle partijen in de distributieketen ontvangen hierdoor hun informatie vanuit één centrale locatie.

Duurzaam concurrentievoordeel door samenwerkende keten

Doordat ketenpartners online informatie delen, hoeven leveranciers minder voorraden aan te houden en kunnen zij de productie beter plannen. Dit verhoogt de voorspelbaarheid van processen, waardoor doorlooptijden korter worden en men sneller op veranderende marktomstandigheden kan inspelen. Bovendien realiseren de partners een duurzaam concurrentievoordeel met een sterke keten van leveranciers en afnemers. Tonnis de Boer, Managing Director van Tradecloud: “Het is een simpel maar krachtig idee: alle business-to-businessinformatie centraal en transparant inzichtelijk voor wie het nodig heeft. Eén versie van de waarheid zorgt voor enorme optimalisatie van processen.”

Tradecloud biedt modules aan voor inkooporders, centraal artikelbeheer, leveringen, inkomende facturen en forecasts. Alle bekende administratieve softwarepakketten waarmee bedrijven hun voorraden en orders plannen, zoals SAP, Microsoft Dynamics en Exact, zijn op het platform aan te sluiten met standaard connectors. Hierdoor is de implementatie van Tradecloud zeer snel te realiseren.

TradeCloud
Sluiten