arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Kersten Europe investeert in extra buigcapaciteit

12 juni 2015

De internationale offshore wind, apparatenbouw en de olie- & gasindustrie zijn volop in ontwikkeling en behoeven steeds zwaardere gebogen plaatsegmenten, dikwandige cilinders en conussen. Als reactie op deze toenemende vraag investeert Kersten Europe wederom in extra buigcapaciteit.

Het machinepark van Kersten Europe is de afgelopen jaren al behoorlijk uitgebreid. Een zware 2400T powerpress, Europa’s grootste profielbuigmachine en een nieuwe snijtafel hebben onlangs hun intrek genomen in de fabriek. “Onze nieuwste investering in een krachtige 4-rollenwals is een mooie en logische aanvulling op de bestaande capaciteit”, verklaart Hans Besseling, managing director bij Kersten Europe.

Faccin 4-rollen platenwals

De nieuwe aanwinst betreft een Faccin CNC-gestuurde 4-rollenwals, model 4HEL/S 3186. De indrukwekkend grote en krachtige wals heeft een bovenrol van 860 mm en een totaalgewicht van maar liefst 160 ton. Platen tot 120 mm dik en met een breedte tot 3.000 mm worden door de 4-rollenwals gebogen tot dikwandige cilinders en conussen.

Speciaal transport

Momenteel wordt de wals met speciaal wegtransport en verdeeld over zeven vrachtwagens naar het Noord-Limburgse Wanssum vervoerd waar de installatievoorbereidingen al in volle gang zijn. Vanwege de enorme afmetingen en het gewicht van de machine wordt deze geïnstalleerd in een speciale machineput van 12 x 6 meter met een diepte van bijna 3 meter.

Hans Besseling, managing director bij Kersten Europe
"De komende maanden wordt de machine geïnstalleerd en uitgebreid getest. Naar verwachting kunnen we vanaf oktober operationeel zijn."

Complete productielijn

De nieuwe platenwals komt in lijn met de plasma/autogene snijtafel te staan. Zo kunnen plaatuitslagen op de snijtafel worden gesneden en efficiënt worden verplaatst naar de wals. Na het snijden en buigen worden de cilinders en conussen samengesteld en gelast. Het team van gekwalificeerde lassers werkt volgens de huidige normen en kwalificaties, waaronder de EN1090, DIN18.800-7, ISO 15614-1, AD Merkblatter, DNV, EEMUA, Norsok, ASME en AWS.

Specialist in conussen en cilinders

Door continu te investeren in kennis en technologie én het aanbieden van aanvullende services zoals engineering, snijden en lassen profileert Kersten Europe zich als specialist in het vervaardigen van conussen en cilinders. Deze worden aan diverse markten geleverd en onder andere toegepast binnen de offshore windsector, de olie- & gasindustrie en de tankconstructie- en apparatenbouw.

Sluiten