arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Kiremko: innovatie in aardappelverwerking

14 oktober 2016

Kiremko B.V. is een Nederlands bedrijf dat zich sinds 1965 bezighoudt met het ontwerpen, fabriceren en installeren van industriële aardappelverwerkende machines. Gezien het feit dat Nederland als land toonaangevend is op het gebied van aardappelteelt en verwerking en dit één van de belangrijkste markten is, worden tegenwoordig meer dan 85% van onze producten en diensten wereldwijd geëxporteerd.

Kiremko B.V. ontwikkelt, produceert en installeert alle machines benodigd voor de (semi-) automatische verwerking van aardappelen in frites, (speciale) snackproducten zoals chips, snack pellets, tortilla chips en andere aardappelbijproducten zoals vlokken, salades en puree.

Vernieuwing en innovatie in machines en technologieën

Innovatie staat bij ons hoog in het vaandel en we proberen dan ook elk jaar meerdere vernieuwende machines en technologieën op de markt te brengen. Recente voorbeelden van innovatieve ontwikkelingen zijn de PeelGuard®, EcoMiser™ en VPCK product pomp.

De PeelGuard® meet in een frites- of chipslijn het percentage schilresten wat na het schillen achterblijft op het product. Aan de hand van de gemeten data stuurt de PeelGuard® de stoomschiller aan. De EcoMiser™ hebben we ontwikkeld in samenwerking met onze partner REYCO Systems. Deze machine is erop gericht om het gebruik van bakolie in een friteslijn op een duurzame manier te verminderen. De VPCK is een product pomp, die door zijn innovatieve design meer producten sneller kan verpompen met een minimum aan beschadiging.

Strategische partnerships over de hele wereld

Ons leveringsprogramma is er op gericht om de klant een totaaloplossing te bieden. Sinds vele jaren moedigen we producenten van andere gespecialiseerde machines en procestechnologie aan om de krachten te bundelen om de beste en nieuwste ontwikkelingen aan te kunnen bieden, welke in de markt beschikbaar zijn. Zo hebben we meerdere strategische samenwerkingsverbanden met prestigieuze bedrijven, zoals Idaho Steel Products en REYCO Systems.

Sluiten