arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

KMWE wint William Pijnenburg Award 2017

16 oktober 2017

Op 12 oktober riep Brainport Industries College KMWE uit tot winnaar van de William Pijnenburg Award. De William Pijnenburg Award, met een toepasselijk ontwerp, is uitgereikt door de familie Pijnenburg. Het heeft de vorm van het 'infinity teken' wat symbool staat voor de persoon William en voor het uitgangspunt van de William Pijnenburg Award. Deze prijs staat voor de aandacht en investering in vakmensen en de continuïteit in promotie, ontwikkeling van vakmensen en het bieden van werkgelegenheid aan de toekomstig vakman ook al staat een bedrijf op een economisch kruispunt van belangen. Daarnaast geeft het ook de verbinding (cross-over) weer tussen het bedrijfsleven en het onderwijs.

KMWE is vanaf de start aangesloten bij het BI College en heeft als erkend leerbedrijf al jarenlang ervaring met opleiden van leerling- vakmensen in de metaalbewerking.

Volgens de jury krijgen leerlingen alle ruimte om te ontdekken waar hun talent het beste binnen het bedrijf tot uiting komt. Leerlingen zijn welkom over de gehele breedte en op alle opleidingsniveaus. KMWE leidt op in nauwe samenwerking met het onderwijs in de ‘off-the-jobroute’ met als doel de leerlingen breed op te leiden. Voor de leerlingen is er een aparte leerwerkplaats met begeleiding, waarin ze buiten de productie om de machines en producten beter leren kennen. Daarmee kan de leerling ook echt leerling zijn.

KMWE neemt bestuurlijke verantwoordelijkheid en deelt visie op het gebied van opleiden en persoonlijke ontwikkeling binnen het bedrijf. De promotie van techniek staat bij KMWE hoog in het vaandel en wordt samen met medewerkers en (oud)leerlingen vormgegeven. Niet voor niets wordt KMWE gezien als een van de kartrekkers om internationaal gezicht te geven aan de maakindustrie in de Brainportregio. Het nemen van maatschappelijke verantwoording is in het bedrijf verweven en wordt breed gedragen. Er wordt serieus werk gemaakt van scholing en begeleiding van leerlingen met een indicatie.

Susanne Evers nam de Award in ontvangst uit handen van Manon Pijnenburg. "Dit is een mooie kroon op ons werk! Met z‘n allen zetten we ons in om de techniek bij de jeugd te promoten en het werpt bij KMWE al zijn vruchten af. We hopen dat andere bedrijven dit voorbeeld volgen, want samen staan we sterk, samen zijn we brainport", aldus Susanne.

"Met z‘n allen zetten we ons in om de techniek bij de jeugd te promoten en het werpt bij KMWE al zijn vruchten af."

Met het winnen van de Award is aangetoond dat het voorbeeld wordt gegeven en wordt uitgedragen zoals William dat in zijn leven continu heeft gedaan. De beloning van ambassadeurschap voor de ontwikkeling van technisch vakmanschap in de regio.

Sluiten