arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Krachtig en veelzijdig: de nieuwe accu-cirkelzaag van Metabo

11 december 2017
Metabo

De KS 18 LTX 57 overtuigt met zijn compacte vorm en eenvoudige bediening. Nog een voordeel: de nieuwe accu-cirkelzaag past zonder adapter op bijna alle gangbare geleiderails.

Met het model KS 18 LTX 57 luidt Metabo de start van een nieuwe generatie snoerloze en krachtige cirkelzagen in. De accu-cirkelzaag is met een zaagdiepte van 57 mm een veelzijdig machine voor dakdekkers, houtconstructeurs en droogbouwers en voor iedereen die zonder lastige snoeren mobiel wil zagen. Of het nu gaat om het zagen van constructiehout, panelen van drie lagen of spaanplaten: met 4.600 toeren per minuut zaagt de accu-machine vlot alle materialen – met lang uithoudingsvermogen dankzij de LiHD accu-packs van Metabo met een capaciteit van max. 7.0 Ah. De KS 18 LTX 57 is standaard met bijna alle geleiderailsystemen te gebruiken, rechte zaagsnedes zijn zo zonder problemen mogelijk.

Handzaam en eenvoudig te bedienen

Naast de hoge doorvoerkracht en de veelzijdige gebruiksmogelijkheden scoort de nieuwe accu-cirkelzaag ook met zijn comfortabele bediening: het zaagblad kan gemakkelijk vervangen worden; de zaaghoek van max. 50° stellen vakmannen in aan de hand van een nauwkeurige schaal. Slimme details als een vergrendelpunt bij 45° en een duimopleg voor het tegenhouden, overtuigen bij veeleisende werkzaamheden zoals precieze verstekzaagsneden. Door rubberen greepelementen ligt de zaag veilig in de hand en glijdt hij niet weg.

Optimaal toebehoren voor accu-machines

De producent uit Nürtingen heeft speciaal voor accu-machines zaagbladen voor hogere zaagsnelheden in zijn assortiment. Daarmee maken vakmannen bijzonder efficiënt gebruik van de accu-capaciteit en creëren ze met één accu-lading nog meer zaagsneden. Diverse Metabo alleszuigers kunnen rechtstreeks op de KS 18 LTX 57 worden aangesloten; voor alle stofklassen en eisen is er zo de passende afzuigoplossing – dat beschermt de gezondheid van de gebruiker en houdt de werkplek schoon. De nieuwe accu-cirkelzaag is o.a. verkrijgbaar in de stevige Metaloc-koffer, waarin machine en uitrusting veilig en ruimtebesparend zijn opgeborgen. De KS 18 LTX 57 maakt deel uit van het Metabo Pick+Mix-systeem, waarmee vakmannen afzonderlijk en flexibel meer dan 80 verschillende Metabo machines van de 18 Volt-klasse alsmede accu-packs en laders kunnen combineren.

Ook optimaal voor het zagen van constructiehout of panelen met drie lagen: de krachtige accu-cirkelzaag KS 18 LTX 57 is voor de meest uiteenlopende toepassingen ontworpen. 

Metabo
Sluiten