arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

KS Profiel B.V. ‘Best Presterende Werkgever’ bij Succesvol Nederland

26 juli 2016
KS Profiel

KS Profiel B.V. uit Moerdijk is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot ‘Best Presterende Werkgever 2016’ in de Stalenprofielenbranche. KS Profiel heeft zich volgens de Nominatiecommissie ontwikkeld tot een toonaangevende organisatie met een zeer sterke positionering. Het juryrapport zegt hier onder meer over: “KS Profiel weet zijn enorme vakkennis te combineren met een innovatieve aanpak, waardoor het bedrijf zeer hoog scoort op het gebied van klanttevredenheid. Een prachtig en goed geleid bedrijf.”

KS Profiel startte veertig jaar geleden met de verkoop van standaardprofielen. De markt ontwikkelde zich snel en klanten wilden meer maatwerk. Het bedrijf reageerde daarop met het aanbieden van specifieke bewerkingen zoals gaten en sleuven ponsen, inline laserlassen en het aanbrengen van omgezette uiteinden. Inmiddels levert KS Profiel een breed scala aan open en gesloten profielen in ontelbare uitvoeringen, met een enorme variëteit aan ponspatronen en in iedere gewenste seriegrootte. De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in KS Profiel een vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen gaat behalen. “Innovatie is het sleutelwoord bij KS, want men is continu bezig de producten en diensten te verbeteren en af te stemmen op de wensen van de klant”, aldus de jury.

Hecht team

Als werkgever onderscheidt KS Profiel zich met name door het gerichte aannamebeleid en het vertrouwen dat het bedrijf haar medewerkers geeft. Dit uit zich onder meer in een gering personeelsverloop en een laag ziekteverzuimpercentage. Een aantal jaar terug nam Leendert Noordzij dit grote en ultramoderne bedrijf over van zijn vader. “Noordzij is een werkgever nieuwe stijl”, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie. “Wars van hiërarchie en een groot voorstander om al zijn medewerkers – in alle disciplines – veel verantwoordelijkheid te geven. Hierdoor is de laatste jaren een hecht team ontstaan, wat het bedrijf geen windeieren heeft gelegd. Gedurende de crisisjaren zijn nieuwe markten aangeboord en is men projectmatig gaan werken. Deze omslag mag een prestatie worden genoemd.”

"Noordzij is een werkgever nieuwe stijl."

R&D afdeling

Enige jaren geleden is besloten om een eigen R&D-afdeling op te zetten. Hiermee heeft KS Profiel een strategische wending gegeven van een productiegerichte naar een full-service gerichte dienstverlener. Zwaan zegt hierover: “Hierdoor heeft KS Profiel zich nog hoger in de keten van het gehele proces geplaatst. Deze R&D-afdeling adviseert klanten hoe deze tot betere en vaak ook goedkopere producten en processen kunnen komen – iets dat zeer gewaardeerd wordt.”

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met eigen televisieprogramma’s als Succesvol Nederland en De Succesfactor en kent een hoofdprijs van 100.000 euro. De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van de company pride en reputatie van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

KS Profiel
Sluiten