arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Lely Juno: automatisch voer aanschuiven, dag en nacht

14 augustus 2017
Lely

Zelf voer aanschuiven, is verleden tijd. Bij ingebruikname van de Lely Juno stel je een aantal routes door de stal in. Het bijgeleverde softwareprogramma zorgt ervoor dat de juiste route op het juiste moment gereden wordt. Dat scheelt tijd: gemiddeld ruim 180 uur per jaar. Tijd die je aan andere zaken kunt besteden. En het scheelt brandstof, want de tractor is niet meer nodig om voer aan te schuiven.

Hogere melkproductie

Een koe die voldoende eet en de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt, levert meer melk in de tank. Nu het voer aan het voerhek altijd bereikbaar is, kan de koe op ieder moment van de dag eten. Ook ’s nachts. Door die verhoogde activiteit, neemt het bezoek aan de Lely Astronaut toe. Naast een hogere melkproductie, levert het ook tijdsbesparing op, omdat je minder koeien naar de melkrobot hoeft te brengen.

Optimale pensgezondheid en groei

Altijd een netjes aangeschoven voergang en voer bereikbaar voor alle koeien in de stal, 7 dagen per week, 24 uur per dag. Door het voer regelmatig aan te schuiven, ligt het altijd binnen het bereik van de koeien. Iedere koe – ook de koe lager in de rangorde – kan het ruwvoer eten dat ze nodig heeft voor een optimale pensgezondheid en groei.

Minder restvoer

Door het ruwvoer regelmatig aan te schuiven, vermindert de hoeveelheid restvoer met gemiddeld 75%. Tegelijk maximaliseert de capaciteit van het voerhek, omdat voer altijd binnen bereik ligt. Voer selecteren is nagenoeg onmogelijk, zodat koeien worden gestimuleerd al het voer op te nemen. Ook de koeien lager in de rangorde krijgen zo de juiste voedingsstoffen binnen. De drogestofopname neemt daarnaast toe. Hierdoor haal je meer rendement uit het gevoerde voer.

Sluiten