arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Smart Food Manufacturing en Processing

Smart Farm

De bronnen die we hebben om onze wereld te voeden zijn beperkt en momenteel is het merendeel van het voedsel dat we consumeren verwerkt. Binnen de industrie is grote behoefte aan het verbeteren van kwaliteitscontrole, grondstoffen efficiëntie, traceerbaarheid, productie op kleine schaal en het opvolgen van voedselveiligheid. Smart food processing en Smart Factories geven invulling aan deze behoeftes door digitalisering van de voedselverwerkende industrie in de volle breedte: datamanagement, blockchain, kunstmatige intelligentie, augmented reality, robots en cobots, cybersecurity, het ontwikkelen van skills voor personeel en management etc.

Dit levert daarnaast een bijdrage aan het tegengaan van voedselverspilling. Bijvoorbeeld door processen te optimaliseren en daarmee grondstoffen efficiënter te benutten. Of door in-line kwaliteitscontrole, waardoor sneller gecorrigeerd wordt en afgekeurde batches worden voorkomen. Ook draagt het bij aan het door ontwikkelen van verwerkingstechnologieën doordat processen veel beter gestuurd en gecontroleerd worden om zo precies het product te krijgen dat we nodig hebben. Dat leidt ertoe dat we ingrediënten uit nieuwe bronnen kunnen halen (‘novelfoods’ of ‘futurefoods’) en biedt daarbij ook nieuwe mogelijkheden in het kader van de eiwittransitie (bijv. fermentatie).

Digital Food Factory of the Future

Door de toenemende variatie in productkenmerken is het noodzakelijk om de productieplanning te optimaliseren door binnenkomende producten af ​​te stemmen op de orderafhandeling met hoge eindgebruikerseisen. Hierbij zal de vraag van de klant centraal staan ​​omdat dit zal leiden tot minder verspilling van middelen.

Lees meer over dit project

Smart Food Processing

De bronnen die we tot onze beschikking hebben om de wereld te voeden, zijn beperkt en het grootste gedeelte van het voedsel dat geconsumeerd wordt heeft een of meerdere verwerkingsstappen doorlopen. Binnen de voedselverwerkende industrie bestaat een groeiende behoefte aan het verbeteren van kwaliteitscontrole, grondstoffen efficiëntie, traceerbaarheid, productie op kleine schaal en het opvolgen van voedselveiligheid.

Lees meer over dit project

Smart Materials for Greenhouses 2

Wereldwijd blijft de vraag naar verse, lokale en gezonde producten van hoge kwaliteit stijgen. Hierdoor neemt ook de behoefte aan telen in een gecontroleerde omgeving toe, zonder gebruik van chemische middelen en met een lage verspilling van water en andere bronnen. Daarnaast staan we voor de uitdaging om in 2050 10 miljard mensen te voeden, waarvan naar schatting 70% in steden zullen leven. Kassen en indoor growing kunnen een grote bijdrage leveren aan deze verschillende uitdagingen.

lees meer over dit project

Updates

Eerdere updates

Sluiten