arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Smart City

Smart City

Technologie verandert zichtbaar en voelbaar onze steden: de wijze waarop we leven en werken. In een slimme stad komen digitalisering en stedelijke ontwikkeling samen. We verbinden vraag en aanbod en bieden een exportplatform voor de Nederlandse technologische industrie.

Zaken als urbanisatie, klimaatverandering en mobiliteitsproblematiek leggen druk op steden wereldwijd. Om een betere economische, sociale en duurzamere leefomgeving voor stedelijke bewoners te creëren en te handhaven, biedt het inzetten van Nederlandse slimme technologie uitkomst.

Wat doet FME voor jou?

  • Nationaal | Verbinden van stedelijke Smart City-ambities met oplossingsmogelijkheden vanuit de technologische industrie. Dit doet FME door middel van het aanjagen van publiek-private samenwerking, matchmaking- en inspiratiebijeenkomsten, rondetafelgesprekken en business development in de regio’s. Hiermee bevorderen wij innovatie en business voor FME-leden in Nederland.
  • Internationaal | Smart City-technologie als exportkans voor het Nederlandse bedrijfsleven. In het buitenland is Smart City ook een sterk groeiend thema. FME biedt door het opzetten van meerjarige programma's een collectief exportplatform voor de Nederlandse technologie. Door slimme land-sectorcombinaties bevorderen wij kennisdeling en exportkansen voor FME-leden. 

Updates

Eerdere updates

Sluiten