arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Maatwerk voor een spectaculair project: de i360

4 juni 2015

In opdracht van de stad Brighton gaat Hollandia in samenwerking met Altrex de stad naar grote hoogtes brengen. Er zal namelijk een prachtige moderne toren van maar liefst 150 meter hoog worden gebouwd in de Engelse badplaats Brighton. Deze toren zal de naam ‘i360’ krijgen en de kenners bestempelen dit project al als een monument in wording. De i360 is ontworpen door de ontwerpers van het London Eye en de bezoekers zullen boven in de i360 worden getrakteerd op een adembenemend uitzicht. De stad Brighton en de kustlijn kunnen op grote hoogte in maar liefst, de naam zegt het al, 360 graden worden bekeken.

In 2016 hoopt Hollandia dit grote project, waar Altrex een belangrijke rol in gaat spelen, te voltooien. Samen met verhuurbedrijf, en tevens klant van Altrex, Zarafa-Giraffe levert Altrex de hangbruggen die worden ingezet tijdens de bouw van de toren. Zarafa-Giraffe verzorgt alle takelsystemen en de hangbruggen die nodig zijn voor het werk aan de buitenzijde van de i360, terwijl Altrex de hangbrug voor de binnenzijde levert.

Altrex

Veilige klimoplossing

Gezien de zeer speciale wensen die er voor deze hangbrug waren, de i360 heeft namelijk een heel specifieke ronde afmetingen, hebben de engineers van Altrex de opdracht gekregen om speciaal hiervoor de ideale klimoplossing te ontwikkelen. En dat is geslaagd, de engineers hebben er voor gezorgd dat de geproduceerde hangbrug exact in de ronde mastdelen van de toren past. Zo blijkt maar weer dat zelfs op de moeilijkst bereikbare plekken Altrex een veilige klimoplossing biedt. Brighton hoopt hoge ogen te gooien met dit project en als het aan Altrex en Hollandia ligt gaat dit helemaal goedkomen. 

Sluiten