arrow btn arrow right arrow left chevron mouse pulser checkmark date calendar

Machinebouwer Hitec Power Protection wint een Duitse iF Design Award 2017 met Dutch Design

3 maart 2017
Hitech

Met trots melden wij dat Hitec Power Protection een iF Design Award heeft gewonnen, een wereldwijde erkende designprijs. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt door iF International Forum Design GmbH, een onafhankelijke design organisatie in Duitsland. De winnende inzending van Hitec Power Protection is in samenwerking met Stevens idé partners tot stand gekomen.

UPS voor continue en zuivere stroomvoorziening

Hitec levert systemen die 400 kVA richten tot 3000 kVA in de 50 Hz markt en van 450 kVA tot 3.600 kVA voor de 60 Hz markten.  De gecombineerde systemen variëren in grootte van 400 kVA tot 50 MVA .

"Met een vermindering van 17 procent footprint ook de meest compacte stroomoplossing in de huidige markt."

De installatie bestaat uit een generator, een vliegwiel, een dieselmotor en een slimme koppeling. Het vliegwiel (Kinetic Energy Module) kan in combinatie de inductiekoppeling en de generator een korte periode van spanningsuitval overbruggen. Als de spanning langer wegvalt dan wordt het dieselaggregaat gestart en levert de energie. Het state of the art design gecombineerd met de grootste betrouwbaarheid, up-time en met een vermindering van 20 procent energieverbruik, de PowerPRO2700 is de meest efficiënte oplossing op de markt. Bovendien is het systeem met een vermindering van 17 procent footprint ook de meest compacte stroomoplossing in de huidige markt.

Het innovatieve batterijvrije ontwerp verhoogt de betrouwbaarheid, bespaart ruimte en minimaliseert de impact op het milieu. Het ontwerp is gebaseerd op de trend van de steeds toenemende vraag naar customer support op afstand en intuïtieve communicatie. De Power PRO biedt ongeëvenaarde connectiviteit, systeem monitoring en rapportage. De HITEC PowerPro-serie levert de laagst mogelijke TCO en zorgt voor de hoogste kwaliteit van ononderbroken continu vermogen voor bedrijfskritische applicaties. Het is de nieuwe standaard voor continue stroomvoorziening. Om deze hoogwaardige technologie ook zichtbaar te maken, is de machine zodaning vormgegeven dat de betrouwbaarheid en robuustheid zichtbaar gemaakt zijn in het uiterlijk van de covering.

Hitec Power Protection werkte in dit project samen met Stevens idé partners.

IDpartners is een industrieel ontwerpbureau uit Enschede. De laatste jaren zijn zij voornamelijk gespecialiseerd in de ontwikkeling van machines, apparaten en technische serieproducten voor de B2B markt. Samen met Dkon uit Lengerich is het werkgebied vergroot naar Duitsland en Zwitserland. Deze samenwerking heeft geleid tot het IDkon concept: het ontwikkelen van machine-carrosserieën van design, via engineering en prototyping naar de levering in serie. Ook voor Hitec is eerst een corporate design gecreëerd die is doorontwikkeld tot een serieproduct. Dit nieuwe design zorgt voor een overtuigende uitstraling van het UPS systeem, zodat de technische kwaliteiten, robuustheid en betrouwbaarheid gecommuniceerd worden.

Hitech
Sluiten